«The Offbeat Sari»: Έκθεση ύμνος στο σάρι στο Design Museum του Λονδίνου

Εικόνα από την έκθεση «The Offbeat Sari»

Έκθεση με θέμα το σάρι, «The Offbeat Sari», φιλοξενείται στο Design Museum του Λονδίνου, με περίπου 60 σύγχρονα σάρι γνωστών σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων και το πρώτο που φορέθηκε σε Met Gala.

Προερχόμενο από την Ινδία και την ευρύτερη Νότια Ασία, παραδοσιακά θεωρούμε το σάρι ως ένα ύφασμα χωρίς ούτε μία βελονιά, το οποίο τυλίγει το σώμα από τον ώμο μέχρι τη μέση. Τα τελευταία χρόνια διάφοροι ντιζάινερ μόδας επανεφευρίσκουν το ηλικίας 5.000 ετών ένδυμα για να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο ενδιαφέρον νέων για το σάρι.

«Αυτό οδήγησε στην αναγέννησή του», επισήμανε η επικεφαλής επιμελήτρια στο μουσείο Priya Khanchandani.

«Οι γυναίκες στις πόλεις, οι οποίες προηγουμένως συσχέτιζαν το σάρι με επίσημο ένδυμα, το μετατρέπουν σε φρέσκο, ριζοσπαστικό, καθημερινό ντύσιμο που τις ενδυναμώνει να εκφράσουν το ποιες είναι. Οι ντιζάινερ πειραματίζονται με την υλικότητά του αντλώντας από δημιουργικότητα χωρίς όρια», τόνισε η επιμελήτρια.

Οργανωμένη στη βάση διαφόρων θεμάτων, όπως ταυτότητα και αντίσταση, η έκθεση παρουσιάζει περί τα 60 σύγχρονα σάρι από καθιερωμένους και αναδυόμενους ντιζάινερ. Ανάμεσα σε αυτά και το πρώτο σάρι που φορέθηκε σε Met Gala στη Νέα Υόρκη, ανταποκρινόμενο στο θέμα του 2022: «Gilded Glamour». Στολισμένο με ημιπολύτιμους λίθους, το από τούλι σάρι, σχεδιασμένο από τον όικο μόδας Sabyasachi και το χρυσό μπούστο από τον οίκο Schiaparelli και φορεμένο από τη Natasha Poonawalla.

  • Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.
  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr