Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Τρίπολη – Ξέσπασαν ταυτόχρονες εστίες

FOTIA MAINALO MPROYSALH_2023-08-07_20.17.33_frame_4658

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη της Τρίπολης, στην περιοχή του Αγίου Βλασίου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (7/8), με την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση τόσο απο αέρος όσο επίγεια.

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Πέγκυ Μπρούσαλη, οι καπνοί της φωτιάς κάλυψαν όλη την πόλη, ενώ απειλήθηκε προσωρινά και το Μαίναλο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε δασική περιοχή. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερες απο μια εστίες, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα αίτια της.

Η πρώτη εστία ήταν αρκετά κοντά στην πόλη, περίπου στο χιλιόμετρο λίγο πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της πόλης. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους πυροφύλακες αλλά αμέσως ξέσπασε η δεύτερη εστία, αυτή που ήταν και πιο δυνατή και χρειάστηκε να σπεύσουν επίγειες αλλά και να ενισχυθούν ταυτόχρονα και με εναέριες. Ειδικότερα, 15 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα έφτασαν στο σημείο καθώς πρόκειται για το δασικό σύμπλεγμα του Μαινάλου, πευκοδάσος και είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση για τα αυτοκίνητα.

Ακόμα έσπευσαν 8 εναέριες δυνάμεις, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Τόσο ο Δήμος της Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βοήθησαν ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έφτασαν στο σημείο γιατί το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην απειληθεί η πόλη της Τρίπολης και οι διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται γύρω από την περιοχή.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση