«Πανσέληνος του Οξύρρυγχου»: Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα κάτω από το φεγγάρι με ελεύθερη είσοδο

ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, που φέτος θα ανατείλει δύο φορές, την πρώτη νύχτα του Αυγούστου (1/8) αλλά και την τελευταία (31/8), το υπουργείο Πολιτισμού και η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις δύο νύχτες της πανσελήνου, αλλά και στις 30 Αυγούστου, σε 50 αρχαιολογικούς χώρους, με ελεύθερη είσοδο που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, βραδιές αστροπαρατήρησης, βραδιές όπερας κ.ά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία εδώ.

“Δύο Φεγγάρια τον Αύγουστο” – Μνημεία και Αρχαιολογικοί Χώροι με την Πανσέληνο Αυγούστου 2023

Επίσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνεται απόψε πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΚΠΙΣΝ, Αθηνά Μπαλοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για το θερινό sleepover, τη διανυκτέρευση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ από τις 21:00 απόψε, Τρίτη 1η Αυγούστου: «Μια μικρή γεύση διακοπών για όσους θα βρίσκονται στην Αθήνα, με διαφορετικές επιλογές για διαφορετικούς ανθρώπους και διαφορετική διάθεση».

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στο Πάρκο, μπορούν να έχουν μαζί τους τα sleeping bag τους, έτσι ώστε να διανυκτερεύσουν εκεί, να λάβουν μέρος στις δράσεις, όπως στο σινεμά, τα επιτραπέζια, το ντίσκο πάρτι, αλλά και στη βόλτα στο κανάλι με θαλάσσιο ποδήλατο. Επίσης, λίγο πριν ξημερώσει θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις διαλογισμού και μαθήματα Χάθα Γιόγκα.

Διαβάστε επίσης

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr