Πύργος: Πολύ καλή εικόνα στις τρεις φωτιές στην Ηλεία – Σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού

Πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Για την ταυτόχρονη σχεδόν εκδήλωση των τριών πυρκαγιών σε μικρή απόσταση, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού, ενώ προληπτικά ενεργοποιήθηκε το Πρωτόκολλο Ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Πριν δυό μέρες, είχαμε σχεδόν την ίδια ώρα, εκδήλωση φωτιάς στο ίδιο σημείο της Αρχ. Ολυμπίας. Δεν είχε δυνατούς ανέμους και την προλάβαμε», είπε στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Φώτης Κωσταριάς.

Σύμφωανα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (29/7) σε τρία κοντινά μεταξύ τους σημεία, σχεδόν ταυτόχρονα, στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτα και Φαναρά.

«Ήταν πολύ δύσκολη η επιχείρηση να ανταποκριθούμε σε τρία ταυτόχρονα μέτωπα. Αντιμετωπίστηκαν αρκετά γρήγορα, είχαμε βοήθεια και από αέρος», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Ρουμελιώτης.

Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός 65χρονου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

«Είναι το μόνο δάσος που έχει απομείνει από την μεγάλη πυρκαγιά του 2021. Λίγα μέτρα από τον οικισμό, τον αρχαιολογικό χώρο και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», λέει στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι ρίψεις δύο ελικοπτέρων έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, θα συνδράμει στις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ν. Κοντορούσης, Δ. Αναργύρου

Σχετικό Άρθρο: Oριοθετημένες οι φωτιές στην Ηλεία, υπόνοιες για εμπρησμό – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση