Βόλος: Οδοιπορικό ΕΡΤ- Επανέρχονται στην Ν. Αγχίαλο οι επαγγελματίες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές

Βολ3

Επανέρχονται από το πρωί σήμερα στην Νέα Αγχίαλο ορισμένοι επαγγελματίες που προσπαθούν να μαζέψουν και να καθαρίσουν στα καταστήματα τους τις ζημιές και τα σπασμένα τζάμια από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή εξαιτίας των πυρκαγιών.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάκης Νασιάδης στο οδοιπορικό που έκανε από το πρωί ήταν μια τρομερή έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας δεν έσπασε μόνο τα τζάμια και βιτρίνες καταστημάτων αλλά υπήρχαν και άλλες καταστροφές στο εσωτερικό τους.

Οι εικόνες στην οδό 30ής Ιουλίου μοιάζουν απόκοσμες καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στις οικείες τους. Οι δρόμοι είναι εντελώς άδειοι, δεν κινείται κανένα όχημα ούτε κάποιος κάτοικος, ενώ μόνο ένας φούρναρης κάνει προσπάθεια να καθαρίσει το κατάστημα του από τις ζημιές καθώς τα παράτησε όλα είναι ανοιχτά.

ΕΡΤ

Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει γύρω από τον οικισμό κάποια εστία φωτιάς.

Από τις 6:20 πέταξε το πρώτο ελικόπτερο, ώστε να σβήσουν κάποιες μικροεστίες, ενώ στην συνέχεια πέταξαν και καναντέρ που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Οι κάτοικοι που κλήθηκαν να εκκενώσουν τον οικισμό έμειναν και διανυκτέρευσαν όλο το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου όπου έτυχαν της φροντίδας των εθελοντών  που συνέδραμαν με οτιδήποτε είχαν στην διάθεση τους σε νερά, αναψυκτικά, φαγητό, ράντζα ακόμη με την απασχόληση των μικρών παιδιών.

Ρεπορτάζ: Μάκης Νασιάδης

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση