Μαγνησία: Σε συναγερμό Πυροσβεστική και Αεροπορία για τα πυρομαχικά – «Κόκκινη» ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αγχίαλος

Πολύ σοβαρή έκρηξη με μεγάλες καταστροφές κρίνεται αυτή που σημειώθηκε σε αποθήκη η οποία βρίσκεται 7,2 χιλιόμετρα από την βάση της Νέας Αγχιάλου από την 111 Πτέρυγα Μάχης.

Εκεί έχει δημιουργηθεί μία «κόκκινη ζώνη» απαγόρευσης κυκλοφορίας και αναμένεται να πλησιάσουν την αποθήκη τα συνεργεία τόσο της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος τις επόμενες ώρες.

Η πρώτη κίνηση από την πλευρά του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να εκτοξεύσουν ψυκτικό υγρό προς την αποθήκη για παν ενδεχόμενο, για λόγους ασφαλείας και αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες τότε θα γίνει η προσέγγιση ώστε να υπολογιστεί το μέγεθος της καταστροφής σε αυτή την αποθήκη πυρομαχικών για τα F-16 Block 50 και Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ορισμένα από αυτά τα αεροσκάφη και των δύο τύπων απομακρύνθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Πρόκειται για μία τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για καθαρά προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το αεροδρόμιο και έχουν ληφθεί πολλά μέτρα ασφαλείας σε ό, τι αφορά την πυροπροστασία της αεροπορικής βάσης.

Αυτές τις ώρες γίνονται έκτακτες εργασίες, ακόμη και αποψίλωσης σε ορισμένα σημεία, ώστε να αποφευχθεί το παραμικρό για μία από τις κεντρικότερες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση