Κορονοϊός: 15 θάνατοι και 17 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

τεστ-κορονοϊός

Στους 15 ανέρχονται οι θάνατοι και στους 17 οι διασωληνωμένοι την εβδομάδα 17 με 23 Ιουλίου, με βάση την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων.

Στην εβδομαδιαία έκθεση, ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι η θετικότητα του κορονοϊού στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση. Δεν καταγράφηκε κανένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης ή κάποιος νέος θάνατος.

Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 50% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 75% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων.

Με διάμεση ηλικία τα 85 έτη καταγράφηκαν οι 15 θάνατοι. Ως προς τα στελέχη του κορονοΙού που ανιχνεύτηκαν ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί από την εβδομάδα 9 και μετά.

 Την εβδομάδα 25 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (64%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (36%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου).

Εδώ η πλήρης ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση