Βόλος: Σε Σέσκλο και Χρυσή Ακτή τα μέτωπα της φωτιάς – Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών

volos fotia agxialos 1

Δύο είναι τα μέτωπα στα οποία επικεντρώνουν τις τελευταίες ώρες τις προσπάθειές τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βόλο, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε χθες την περιοχή του Βελεστίνου και γρήγορα επεκτάθηκε σε οικισμούς και την Βιομηχανική Περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο Κριθάρια, Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος να κατευθυνθούν προς Βόλο. Επίσης εκκένωση για Καστράκι, προς Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο προς Αλμυρό.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Εκτεταμένες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης

Εκτεταμένες ζημιές, που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, προκλήθηκαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης . Ήδη από την επιχείρηση συντάχθηκε αναλυτικός κοστολογημένος πίνακας, όπου καταγράφονται οι βλάβες σε 45 σταθμούς, δίκτυα επικοινωνιών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντλιοστάσια, μονάδες απονιτροποίησης, ενώ από τη λειτουργία εκσκαπτικών μηχανημάτων για την πυρόσβεση υπήρξαν και θραύσεις αγωγών.

Έλληνες και Σέρβοι πυροσβέστες στα μέτωπα της φωτιάς

Έλληνες και Σέρβοι πυροσβέστες στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στη Μαγνησία. Η φωτογραφίες από ανάρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Επιχειρούμε με τα αδέρφια μας τους Σέρβους στα βουνά στην δύσκολη περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα κλείνουμε 35αωρο σερί ξύπνιοι αλλά πάντα το χαμόγελο χρειάζεται γιατί το ηθικό πρέπει να παραμένει άσχετα με τις συνθήκες ακμαιότατο!. Συνεχίζουμε!”.

www.ertnews.gr

ΦΡΟΣΩ ΠΑΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση