Ο καιρός με την Ε. Κατιρτζόγλου: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται την Κυριακή

KAYSWNAS-PARALIA

Αποκορύφωμα των υψηλών θερμοκρασιών μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, με τους ανέμους να λειτουργούν ανακουφιστικά από το βράδυ της Κυριακής κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Από την Τρίτη νέα άνοδος της θερμοκρασίας, που θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Την Κυριακή η ζέστη θα είναι πολύ έντονη σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να αναμένεται να αγγίξει τους 44 με 45 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες νεφώσεις μπορεί να αναπτυχθούν στα βόρεια με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και δυτικές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ηλιοφάνεια με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Το θερμόμετρο στην πόλη θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα οι ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά θα δημιουργήσουν αίσθημα δροσιάς κυρίως στα ανατολικά, με την θερμοκρασία να πέφτει κατά 2 με 4 βαθμούς. Η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 5 με 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ τις απογευματινές κυρίως ώρες δεν αποκλείονται σύντομες τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Την Τρίτη, σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει εκ νέου η θερμοκρασία, φτάνοντας και πάλι στα ανατολικά τους 41 με 43 βαθμούς την Τετάρτη. Στη Δυτική Ελλάδα όμως θα πνέουν δυτικοί άνεμοι μετριάζοντας σιγά σιγά τη ζέστη. Στον νότιο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να επικρατούν πολύ ισχυροί βοριάδες, που όμως από Τετάρτη θα εξασθενήσουν ανεβάζοντας το θερμόμετρο μέχρι την Πέμπτη. Στο τέλος της εβδομάδας επιδρούν τα μελτέμια, ρίχνοντας τη θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση