ΣΥΡΙΖΑ: Η διεκδίκηση της ηγεσίας – Καταθέτουν προτάσεις οι υποψήφιοι

Με νέο αρχηγό οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΕΘ, καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο στις 16, θα έχει εκλέξει τον ή την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα. Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής debate μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος.

Στο δρόμο της ανασυγκρότησης κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μάχη της διαδοχής να έχει ανοίξει και τους υποψήφιους για την προεδρία να καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ: Να γίνουν δυο debate μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας.

«Θα πρότεινα να γίνει μία «τηλεοπτική συνάντηση» (σ.σ.: μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) πριν από το τέλος Ιουλίου και μία πριν από το τέλος Αυγούστου. Καταθέτω την πρόταση, διότι θα είναι περιορισμένος ο χρόνος» είπε ο Νίκος Παππάς μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Όπως επισήμανε «Βλέπω, βεβαίως, απόψεις που διατυπώνονται ότι η διεύρυνση ήταν ένας «ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός». Είναι καταστροφική αυτή η άποψη. Είναι μια άποψη που μας πάει πίσω, που πάει πίσω από το πολιτικό μας συμβόλαιο»

Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο Στέφανος Τζουμάκας, λέγοντας ότι για το θέμα της τηλεμαχίας έχει γίνει συνεννόηση.

Για το debate ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ Στέργιος Καλπάκης. «Όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν» είπε ο κ. Καλπάκης

Την ίδια ώρα συνεχίζονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου

«Στηρίζω, την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, γιατί είναι και νέα και δοκιμασμένη και παλιά, γιατί πιστεύω στις πολλές και μεγάλες ικανότητές της, γιατί όσα άκουσα από τις τοποθετήσεις της συμφωνούν με εκείνα που θεωρώ ότι οφείλουν να γίνουν» δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός

«Η Έφη μπορεί να αποτελέσει το πρόσωπο της μετά τον Τσίπρα εποχής. Ένα πρόσωπο, που θα ενώσει, θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια που μόλις ξεκινάμε. Με την Έφη λοιπόν. Για ένα Κόμμα που να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες» σημείωσε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος,βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου έπρεπε να τρέξουν τόνισε στην ΕΡΤ Ε. Τσακαλώτος

«Aν θα αφήναμε τις διαδικασίες πίσω θα δούλευε σε βάρος μας». «Χρειάζεται ένα σοκ ηγεσίας να φανεί στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ότι αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία να ξεμπερδέψει και το σύστημα ιδεών».

«Ο χρόνος δεν φτάνει είναι σίγουρο, οι πολίτες δεν θα περιμένουν ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

«Εμείς θα πάμε σε μια διαδικασία εκλογής προέδρου, δεν προσβάλω όμως, και προσπαθώ να το κάνω αυτό και προσωπικά, την υποχρέωση της ενότητας και της σοβαρότητας που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, δεν αφήνω περιθώριο συζήτησης για πιθανή δική μου εμπλοκή στον βαθμό που υπηρετώ αυτόν τον σκοπό» ανέφερε.

Η εκλογή προέδρου θα γίνει σε δυο γύρους, 10 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση