Πρεμιέρα απόψε για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρεμιέρα κάνει απόψε το βράδυ το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την ομάδα χορού “Tao Dance Theater” από την Κίνα και την πολυβραβευμένη παράσταση “11”.

Η πρεμιέρα θα γίνει στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με την παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λήδα Καπετανέα μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Ώρα Θερινή» και στάθηκε στο κεντρικό θέμα, που δεν είναι άλλο από το σώμα, όπως μαρτυρά και ο τίτλος «(Επι)Στροφή στο Σώμα», που συνοδεύει τις φετινές εκδηλώσεις.

«Επιστροφή στο σώμα, λοιπόν, για το φετινό φεστιβάλ για να δούμε λίγο το σώμα και τη σχέση του με την ίδια τη ζωή. Δεν κοιτάμε  τις θεματικές μας μόνο ως προς τον χορό, στην πρακτική του χορού και εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό αλλά πιάνουμε μεγαλύτερο φάσμα του ανθρώπινου είδους. Το φεστιβάλ μας καλεί να ανακαλύψουμε το σώμα σαν έναν τόπο αποκάλυψης της ίδιας της ζωής, έναν ποιητικό τόπο βιωμένης γνώσης, ατομικής και συλλογικής εμπειρίας. Στροφή γύρω από τον εαυτό μας 360 μοίρες για να καταφέρουμε να δούμε απ’ όλες τις μεριές οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας», ανέφερε η Λήδα Καπετανέα.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 23 Ιουλίου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Μαρία Καλτσίδη