Μοναδική παράσταση – αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ τον Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο

USA Rudolf Nureyev Don Quixote

Μία παράσταση αφιερωμένη στην μνήμη του σπουδαίου χορευτή και χορογράφου Ρούντολφ Νουρέγιεφ θα δώσουν οι σολίστ του μπαλέτου της όπερας του Παρισιού (Opera De Paris) στις 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ηρώδειο. Με αφορμή την συμπλήρωση τριάντα ετών από τον θάνατο του (6 Ιανουαρίου του 1993), θα χαρίσουν στο κοινό μία βραδιά με κάποιες από τις σημαντικότερες χορογραφίες του καθώς και ρόλους που τον έκαναν γνωστό διεθνώς.

Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρωσία απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Αργότερα έφυγε από την Σοβιετική ένωση και υπήρξε για χρόνια χορευτής με τα Βασιλικά μπαλέτα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με την διάσημη χορεύτρια Μαργκότ Φοντέιν. Στην διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με πολλά μπαλέτα (Σουηδία, Σκάλα του Μιλάνου, Βερολίνου). Η τεχνική του και η σκηνική του παρουσία τον έκαναν διάσημο παγκοσμίως.

Η Όπερα του Παρισιού ιδρύθηκε το 1669 και είναι από τις αρχαιότερες παγκοσμίως. Στο μπαλέτο της Όπερας, ο Νουρέγιεφ διετέλεσε διευθυντής από το 1983 έως το 1989. Εκπρόσωποι της Όπερας δήλωσαν σε σχέση με την παράσταση: «Το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού έχει μακρά ιστορία που συνδέεται με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Με αυτό το αφιέρωμα ελπίζουμε να τιμήσουμε την εξαιρετική του κληρονομιά και την αέναη συνεισφορά του στο χορό».

Είναι αναμφισβήτητο πως οι χορογραφίες και οι παραστάσεις του εξέλιξαν το κλασικό μπαλέτο και ιδιαίτερα τον χορό των ανδρών.

Εισιτήρια: viva.gr

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr