Το αντίο της Νίκης Σερέτη στον αδικοχαμένο Τζούλιαν Σαντς

αρχείο λήψης (1)

«Και τα βουνά, οι φίλοι σου, σε χαιρετάνε.

Ο Julian Sands πέρα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες του στην Τέχνη της Υποκριτικής, υπήρξε μύστης της μεγαλοπρέπειας των βουνων.

“Στην κορυφή ενός βουνού, ένα υπεροχο κρύο πρωινό”, μόνο έτσι ορίζε την ευτυχία. “Η αναρρίχηση στα βουνά δεν είναι μια εγωκεντρική φιλοδοξία για την κορυφή. Έχει να κάνει με την δέηση, την ταπείνωση, την θυσία, όταν πηγαίνεις σε εκείνα τα βουνά. Σε αυτούς τους περιπάτους χάνεις τον εαυτό σου, γίνεσαι ένα δοχείο ενέργειας, σε αρμονία με το περιβάλλον σου”.

Σε ό,τι αφορά στη ζωή του, ίσως το ύψος του βουνού να υπαγόρευσε την πορεία του, που δεν γινόταν παρά να είναι ανοδική. Ο Julian πάτησε κορυφές και άστρα. Όταν συνεργάστηκα μαζί του στην ταινια “Demetra’s Dream” της Francesca Bartellini, σκέφτηκα ότι αυτός ο κόσμος είναι ακόμα πολυ όμορφος. Ήταν ένα αντάμωμα με αγάπη και φως».

Με αυτή την ανάρτηση, και την ευχή για Ανάταση και Ανάπαυση, η Νίκη Σερέτη θυμήθηκε τη συνεργασία της με τον διάσημο ηθοποιό Τζούλιαν Σαντς στην ταινία μικρού μήκους, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε και ο Γιώργος Καραμίχος.

Δυστυχώς τα δυσάρεστα επιβεβαιώθηκαν.

Η ανακοίνωσή του τμήματος του σερίφη και ιατροδικαστή της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο ανέφερε: «Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στο όρος Baldy στις 24 Ιουνίου 2023 (…) είναι ο 65χρονος Τζούλιαν Σαντς, από το Βόρειο Χόλιγουντ. Εν αναμονή περαιτέρω αποτελεσμάτων και εξετάσεων, ο τρόπος θανάτου που διερευνάται ακόμα».

Αν και η καριέρα του ηθοποιού ήταν τεράστια με πάνω από 150 συμμετοχές σε ταινίες, σειρές και μεταγλωττίσεις,

Πρόσφατα τον είδαμε στη μεγάλη οθόνη στην συγκινητική ταινία «Ευλογία». Παλιότερες επιτυχίες του ήταν τα: «Αραχνοφοβία», το αμφιλεγόμενο «Τέλος της σεξουαλικής αθωότητας», «Το Φάντασμα της Όπερας», «The Million Dollar Hotel», «Βατέλ», «Το μαγικό μενταγιόν» (στο πλευρό του Τζάκι Τσαν), χάρισε φωνή στο «Star Wars: The Old Republic», «Δεσμώτης του Διαβόλου», «Γυμνό Γεύμα», «Δωμάτιο με Θέα». Το όνομα του όμως συζητήθηκε περισσότερο όταν έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Τεμαχίζοντας την Έλενα», καθώς το παρασκήνιο της ταινίας ήταν σημαντικότερο από την ίδια την ταινία. Σκηνοθέτες που τον εμπιστεύτηκαν ήταν μεταξύ άλλων οι Ντάριο Αρτζέντο, Μάικ Φιγκις, Βιμ Βεντερς, Τζέιμς Άιβορυ, Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος