Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στα νησιά στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας – Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Μ. Θεμιστοκλέους στα συντονιστικά κέντρα

ekav_agrotik

Το ΕΚΑΒ επισκέφτηκαν, το πρωί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η επίσκεψή τους είχε αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί η διοίκηση του Κέντρου.

Επί τρεις ώρες, οι κ. Χρυσοχοΐδης και Θεμιστοκλέους ενημερώθηκαν πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, με κάθε λεπτομέρεια, για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του Κέντρου και «ξεναγήθηκαν» στα τρία Συντονιστικά Κέντρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιμετώπιση των αναγκών στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αποτελούν άμεση προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Γι’ αυτό και προωθείται, χωρίς καθυστέρηση, νομοθετική διάταξη, με την οποία θα προβλέπεται η κάλυψη των κενών, στις απομακρυσμένες περιοχές, από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες βάρδιες των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, σε 24ωρη βάση.

Ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ισχύει από το 2016, για την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού σε ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας (όχι όμως και του ΕΚΑΒ) στις απομακρυσμένες περιοχές, από εργαζόμενους στους ΟΤΑ και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

www.ertnews.gr

Σοφία Πατραμάνη
image}

Αφήστε μια απάντηση