Ένθετο Παιδεία: Ευρωπαϊκών προδιαγραφών η νέα πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη

ertnews-rec-sdi_20230629_055010.00_01_18_18.Still041

Η Δυτική Μακεδονία απέκτησε μετά από χρόνια νέα Πανεπιστημιούπολη. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ξεδιπλώνεται σε μια έκταση 948 στρεμμάτων στη ΖΕΠ Κοζάνης με ολοκαίνουργιες αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα και εργαστήρια υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό campus, που έχει βάλει ως στόχο να πρωτοστατήσει στον τομέα της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Ψηφιακή έκθεση: Πρόσφυγες φοιτητές και φοιτήτριες στο ΕΚΠΑ 1922-1930

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων απο τη Μικρασιατική Καταστροφή το ιστορικό αρχείο του ΕΚΠΑ επιμελήθηκε εικονική έκθεση από έγγραφα που ανήκαν σε πρόσφυγες φοιτητές και φοιτήτριες. Μέσα από τα ψηφιακά  εκθέματα  ο επισκέπτης ταξιδεύει στο παρελθόν και την ιστορία. 

 «Έτσι θα θέλαμε να γίνει η παιδική χαρά μας…» 

Μαθητές νηπιαγωγείου απο τον οικισμό του Παληού στην Καβάλα παρουσίασαν στην δημοτική αρχή τις ιδέες τους για το πως θα ήθελαν να μεταμορφωθεί ο χώρος που παίζουν καθημερινά. Δηλαδή, η παιδική χαρά του τόπου τους. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Participa – Erasmus» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο, τα παιδιά βρέθηκαν στην παιδική χαρά, μελέτησαν τον χώρο και έφτιαξαν μακέτες. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση