Live η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας».

Πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με την γείτονα χώρα την θετική ατζέντα, την ίδια στιγμή που παράλληλα με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, χειριζόμαστε τα πιο ευαίσθητα θέματα στη σχέση μας με τους Τούρκους».

«Θα είμαστε και σε ένα άλλο πολύ υψηλό θώκο και μάλιστα με πολύ μεγάλες προκλήσεις την επόμενη τετραετία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης», τόνισε κατά την είσοδό του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας.

www.ertnews.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης

Αφήστε μια απάντηση