Μητσοτάκης: Πραγματική σύγκλιση στα εισοδήματα – Μείωση των ανισοτήτων

DELTIO 10_2023-06-23_09.59.45_frame_6309

Την έκκληση «να μην εγκαταλείψει ο κόσμος την κάλπη για την παραλία» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από τις εκλογές καθώς ο στόχος της ΝΔ όπως είπε είναι «ασφαλής και λειτουργική αυτοδυναμία» και πρόσθεσε πως «όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο πιο βαριά η ευθύνη». Εφόσον προκύψει από την κάλπη μιά δεύτερη τετραετία για τη ΝΔ, στόχος θα είναι «η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και να μην είναι ουραγός της» σημείωσε με προτεραιότητα, όπως είπε τη σύγκλιση κυρίως στα εισοδήματα και τη μείωση των ανισοτήτων. «Εστιάζουμε στις περιπτώσεις της ακραίας φτώχειας» τόνισε.

Όσον αφορά στο εύρος των αλλαγών που προτίθεται να κάνει στο υπουργικό συμβούλιο σε περίπτωση επανεκλογής, ανέφερε πως «κάποιοι από το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί» διευκρίνισε.

Για τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή ενημέρωσε πως «το πρώτο θα είναι η επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και θα ακολουθήσει η νομοθετική αποτύπωση των βασικών προγραμματικών δεσμεύσεων της ΝΔ»

ΥΓΕΙΑ

Για τις τομές στο χώρο της Υγείας, έκανε λόγο για «άλματα» χωρίς να υπολογίζει τις όποιες συγκρούσεις προκύψουν με συμφέροντα. Έφερε ως παράδειγμα τις εφημερίες στις οποίες όπως είπε «υπάρχει μεγάλη κίνηση καθώς μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να πάρουν σειρά στα χειρουργεία» Από τις προτεραιότητες θα είναι ο τρόπος διοίκησης των νοσοκομείων με «σκληρή αξιοκρατία στη διοίκηση των νοσοκομείων», καθώς όπως επισήμανε «υπήρξαν διοικητές νοσοκομείων που δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων»

Για το κατά πόσο θα υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες σημείωσε πως «εφόσον χρειαστεί θα αγοράσουμε υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα» αλλά όπως διευκρίνισε «αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται στον πολίτη δωρεάν»

Για την γρήγορη διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία σε περίπτωση ανάγκης ενημέρωσε πως «θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων για αεριοδιακομιδή από την ηπειρωτική Ελλάδα. Θα υπάρξουν έξι βάσεις ελικοπτέρων».

Επανέλαβε πως «θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην υγεία» τονίζοντας πως πρόκειται για νέες προσλήψεις.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τόνισε πως «πρώτη προτεραιότητα είνα να στηρίξουμε τους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά» και έκανε την εκτίμηση για αύξηση 25% στον ιδιωτικό τομέα. Όσο για τον κατώτατο μισθό τόνισε πως θα είναι «στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός σε ορίζοντα τετραετίας.

Επιπλέον επισήμανε πως «μεγάλη μας προτεραιότητα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής»

Για την μακροπρόθεσμη πολιτική στα νησιά ανέφερε πως «ο τουρισμός κινδυνεύει από την υπερεκμετάλλευση και από την αυθαίρετη δόμηση. Την περίπτωση των κατεδαφίσεων στη Μύκονο αυθαίρετων κτισμάτων θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά ξεκαθάρισε « Θα δείτε κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά. Ο νόμος ισχύει για όλους. Κυρίως για τους ισχυρούς» τόνισε.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Για το τι θα συζητήσει με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου και τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε δημοσιογράφους για το « που το πάει η Ελλάδα με τα εξοπλιστικά;» απάντησε πως

«Ο Ερντογάν δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πως θα εξοπλίζεται»

Επανέλαβε πως το μόνο θέμα συζήτησης με την Τουρκία είναι « η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών (ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας) ενώ σημείωσε πως « Θα θέσω το θέμα της Ροδόπης» και τόνισε « έως εδώ με τις παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά της χώρας μας».

Όπως ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουμε με την Τουρκία την κυριαρχία μας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το παράλογο αίτημά τους για αποστρατικοποίηση των νησιών»

Θεώρησε πολύ πιθανό να «πάμε σε μια περίοδο ηρεμίας παρά κλιμάκωσης με την Τουρκία»

Για το πως προέκυψε η δραστηριότητά του στο ΤΙΚ ΤΟΚ, ανέφερε πως έγινε στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους νέους ανθρώπους. «Μου είπαν τα παιδιά μου ότι η νεολαία ενημερώνεται από εκεί. ΄«Το ΤΙΚ ΤΟΚ μου έδωσε τη δυνατότητα να γεφυρώσω το χάσμα της δημόσιας εικόνας μου με το ποιός είμαι πραγματικά» ανέφερε.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση