Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με 35αρια έως το Σάββατο – Βροχερή η Κυριακή των εκλογών

SUMMER

Η θερμοκρασία για σήμερα και τις επόμενες ημέρες έως το Σάββατο θα παραμείνει στα ηπειρωτικά στα επίπεδα των 35 βαθμών. Απόλυτη ηλιοφάνεια στα νησιά, στα ηπειρωτικά λίγα σύννεφα το μεσημέρι – απόγευμα, ίσως σήμερα και αύριο να εκδηλωθούν λίγες μπόρες στα βουνά. Το Σάββατο προβλέπονται περισσότερες τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο σημαντική καιρικά ημέρα θα είναι η Κυριακή, ημέρα των εκλογών, όπου η αστάθεια προβλέπεται να επιστρέψει στα ηπειρωτικά, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με αρκετές μεσημεριανές απογευματινές μπόρες και καταιγίδες. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στο Αιγαίο, όλες τις ημέρες, ηλιόλουστος καιρός με τους βοριάδες στα 5 με 6  μποφόρ.

Πιο αναλυτικά  για σήμερα:

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και το απόγευμα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στο Αιγαίο τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση