Ο Έλον Μασκ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λένε ότι είναι έτοιμοι να «μονομαχήσουν σε ρινγκ»

Η επιχειρηματική αντιπαλότητα φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή για δύο από τους ισχυρότερους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογικής βιομηχανίας. Τώρα ο Έλον Μασκ και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ λένε ότι θέλουν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους σε μια μονομαχία στο ρινγκ.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter και διευθύνων σύμβουλος της Τέσλα ο Μασκ έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι θα ήταν «έτοιμος για έναν αγώνα στο ρινγκ» με τον Ζούκερμπεργκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta. Σε μια ιστορία στο Instagram την Τετάρτη, ο Ζούκερμπεργκ ανταπέδωσε δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο του tweet του Μασκ που επικαλύφθηκε με τη λεζάντα: «Στείλτε μου την τοποθεσία».

Στη συνέχεια, ο Μασκ απάντησε σε ένα tweet σχετικά με τον αγώνα από τον Άλεξ Χιθ, συντάκτη του τεχνολογικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Verge, με το “Vegas Octagon” – μια αναφορά στην αρένα του Λας Βέγκας που φιλοξενεί το Πρωτάθλημα Αγώνων Πυγμαχίας Ultimate Fighting Championship.

«Έχω αυτή τη σπουδαία κίνηση που την ονομάζω “The Walrus” – «Ο θαλάσσιος ίππος» , όπου απλά ξαπλώνω πάνω στον αντίπαλό μου & δεν κάνω τίποτα», πρόσθεσε ο Μασκ σε ξεχωριστό tweet.

Το CNN επικοινώνησε με τον Meta για σχόλια. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο Verge: «Η ιστορία αυτή στο Instagram μιλάει από μόνη της».

Παραμένει ασαφές αν ο Ζούκερμπεργκ και ο Μασκ σοβαρολογούν ή γελούν.

Οι δύο τους, οι οποίοι στο παρελθόν διαγκωνίζονταν για μια υψηλή θέση στο δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg πριν ο Μασκ γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχουν συγκρουστεί και στο παρελθόν.

Έχουν ιστορικό

Το 2017, ενεπλάκησαν σε μια πολύ δημόσια διαμάχη για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Μασκ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, περιγράφοντάς την ως δυνητικά υπαρξιακή απειλή για το ανθρώπινο γένος. Ο Ζούκερμπεργκ, από την άλλη πλευρά, είχε μια πολύ πιο αισιόδοξη άποψη.

Κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής Facebook Live εκείνη την εποχή απέρριψε τους «κακόπιστους» που σκιαγραφούσαν «σενάρια καταστροφής» ως «αρκετά ανεύθυνους».

Ο Μασκ ανταπέδωσε λίγο αργότερα, γράφοντας στο Twitter: «Ο Μασκ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: «Μίλησα με τον Μαρκ γι’ αυτό. Η κατανόησή του για το θέμα είναι αρκετά περιορισμένη».

Ο Μασκ έριξε τον Ζούκερμπεργκ από την τρίτη θέση του Bloomberg Billionaires Index το 2020, πριν γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο λίγο αργότερα.

Τον εκτόπισε για λίγο από την κορυφή τον Δεκέμβριο ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του γαλλικού γίγαντα ειδών πολυτελείας LVMH, προτού επανακτήσει τον τίτλο του τον Μάιο. Ο Ζούκερμπεργκ βρίσκεται τώρα στη 10η θέση.

Το ποιος ακριβώς θα κέρδιζε σε μια μάχη κλουβί, ωστόσο, μένει να φανεί. Ο Μασκ είναι σωματικά μεγαλύτερος από τον Ζούκερμπεργκ, αλλά ο επικεφαλής της Meta εξασκείται στο ζίου-ζίτσου, τη βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη, και κέρδισε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε ένα τουρνουά τον Μάιο.

Πηγή: CNN

www.ertnews.gr

Ντάνιελ Στάνκοβιτς

Αφήστε μια απάντηση