Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ ΕΡΤ: Καιρίδης, Φαραντούρης, Σοφιανός για οικονομία – κοινωνία, εκλογικά διλήμματα, προκλήσεις της επόμενης μέρας

STO KENTRO_2023-06-22_22.03.00_frame_13521

Στην τελική ευθεία, μόλις πέντε μέρες πριν τις κάλπες και η εκπομπή της ΕΡΤ «Στο κέντρο» φιλοξένησε για ένα πολιτικό ντιμπέιτ τους Δημήτρη Καιρίδη, υποψήφιο βουλευτή στο Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Νικόλα Φαραντούρη, υποψήφιο βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νίκο Σοφιανό, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Οι ενότητες ήταν τρεις: οικονομία – κοινωνία, εκλογικά διλήμματα και προκλήσεις της επόμενης μέρας. Ερωτήσεις έθεσαν ο Γιώργος Κουβαράς και Γιάννης Μούτσιος δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και ο Μάκης Προβατάς, συγγραφέας – δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Οικονομία – Κοινωνία

Δ. Καιρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί αντιπάλους για εξαπάτηση ενώ έχει βεβαρυμένο παρελθόν, το πρόγραμμά του δεν ανακοινώνει που θα βρει τα λεφτά, ενώ στο δικό μας πρόγραμμα έχουμε κοστολογημένα μέτρα, είναι 9.1δισ. συνολικά το πρόγραμμά μας, απολύτως κοστολογημένο. Ο λαϊκισμός καταδικάστηκε στην κάλπη του Μαΐου, εμείς είμαστε πολύ συγκεκριμένοι. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η αύξηση μισθών και συντάξεων.

Ν. Φαραντούρης: Αναλάβαμε τις ευθύνες μας για το αποτέλεσμα του Μαΐου και εστιάσαμε ότι δεν έφτασε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι και πήραμε πρωτοβουλίες για να γίνει διαυγές και είναι κυβερνητικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Η δημόσια συζήτησε έχει εστιάσει σε θέματα ακρίβειας, οικονομίας, Υγείας. Η εκλογική μας επιτροπή συγκροτήθηκε για να περάσει, να κοινωνήσει το πρόγραμμά μας στο δημόσιο λόγο χωρίς φάλτσα που μας στοίχισαν.

Ν. Σοφιανός: Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 7,5% παρά τα ψέματα του Μητσοτάκη ότι τους αύξησε. Πρέπει να διεκδικήσει ο λαός αυξήσεις στους μισθούς, τώρα να καταργηθεί ο ΦΠΑ και να μην περιμένουμε τις τριετίες το 2027. Συστημικά είναι τα κόμματα που λένε ότι Ε.Ε. και ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος και πως το κεφάλαιο και τα κέρδη του καθορίζουν την κοινωνία. Αντισυστημικό είναι το κόμμα που συγκρούεται με τον πυρήνα του συστήματος, την οικονομία.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση