Ένθετο Παιδεία: Μαθητές γυμνασίου στη Μυτιλήνη έφτιαξαν ηλιακό ρολόι και μελετούν σεισμούς

sun-clock

Οι μικροί επιστήμονες του πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατασκεύασαν ηλιακό ρολόι το οποίο τοποθετήθηκε μπροστά από το Δημοτικό θέατρο.

Φέτος τα παιδιά της Αστρονομίας, συμμετείχαν στον Όμιλο της Σεισμολογίας και ασχολήθηκαν με την καταγραφή σεισμών μέσα από σεισμογράφο που έχει τοποθετηθεί στο σχολείο τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS

Σχολική διαμεσολάβηση: επίλυση συγκρούσεων εντός του σχολείου

Η Σχολική Διαμεσολάβηση αποτελεί μέτρο για την πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων στα σχολεία. Ενισχύει τον σεβασμό, την ενσυναίσθηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η Ελίνα Κολύβα επισκέφθηκε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου. Εκεί τα τελευταία δυο χρόνια ο θεσμός της διαμεσολάβησης εφαρμόζεται με επιτυχία. Συμμετέχουν 10 μαθητές και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους έχουν βοηθήσει να επιλυθούν αρκετές διαφωνίες…

Μια μέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας!

Η δράση «Εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα στο Μουσείο» πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας και αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια φορά κι έναν καιρό… στο χωριό μου το Νεολιθικό». Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαθαίνουν για την νεολιθική περίοδο μέσα απο βιωματικές δραστηριότητες.

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση