Ευ. Τουρνάς: Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται (video)

20230615-NEWSROOM-TOURNAS11

«Oι έρευνες συνεχίζονται παρά το ότι φαίνεται πως χαλάει λίγο ο καιρός και θα συνεχιστούν ώστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα για να σωθεί όποιος είναι ζωντανός, όποιος μπορεί να σωθεί», δήλωσε αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς. Συνέχισε λέγοντας πως: «Επιχειρεί το Λιμενικό Σώμα και συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις ώστε όποιος είναι εν ζωή, αλλά και σε κάθε περίπτωση να σωθεί ό,τι σώζεται. Αυτή είναι η προσπάθειά μας».

Ακολούθως τόνισε ότι: «Ήταν ένα δύσκολο συμβάν συνέβη στα όρια του FIR, σε διεθνή εναέριο χώρο και διεθνή ύδατα, εκεί προσέγγισε από την αρχή το Λιμενικό μας για παροχή βοήθειας, από την αρχή που ενημερώθηκε από τις ιταλικές αρχές.

Στις εκκλήσεις που έγιναν προς το υπερφορτωμένο αλιευτικό, δεν θέλησαν να ανταποκριθούν, η απάντησή τους ήταν ότι ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία, παρ΄ όλα αυτά τα πλωτά του Λιμενικού παρέμεναν κοντά και κάποια στιγμή προφανώς λόγω υψηλού κέντρου βάρους και μετατόπισης, αναποδογύρισε και συνέβη το τραγικό γεγονός.

Υπάρχουν διεθνείς κανόνες για το που μπορεί και που δεν μπορεί να παρέμβει κάποιος, το λιμενικό δεν νομιμοποιείται να επέμβει σε διεθνή ύδατα και σε πλοίο που δεν δεχόταν βοήθεια και αν είχε ανατραπεί θα μπορούσε να είχε κατηγορηθεί

Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτούς που για λίγα δολάρια προχωρούν στην εκμετάλλευση ανθρώπων, είναι μία εγκληματική δραστηριότητα, όταν προσπαθούν με ανθρώπινες ζωές να αποκομίσουν όφελος.

Οποιαδήποτε πολιτική εκμετάλλευση, παρέλκει και είναι απαράδεκτη πάνω στους νεκρούς, είμαστε εδώ για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση