Ένθετο Παιδεία: Έως τέλος Αυγούστου οι εγγραφές στις επαγγελματικές σχολές μαθητείας ΔΥΠΑ

dypa

Σε αυτό το ένθετο γνωρίζουμε τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, η οποία διατηρεί 51 συνολικά σχολές σε όλη τη χώρα που προσφέρουν 38 νέες ειδικότητες. Δέκα από αυτές τις σχολές βρίσκονται στην Αττική. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου από 15 έως 29 ετών. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr

Η εισαγωγή στις ΕΠΑ.Σ. επιτυγχάνεται μετά από μοριοδότηση. Στον τίτλο σπουδών θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής. Ο υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει στην αίτηση για μια σχολή μέχρι δυο ειδικότητες. Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τέλος Αυγούστου.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS ΣΤΑ ΑΕΙ

Μια νέα δυνατότητα θα έχουν οι φοιτητές από το επόμενο εαρινό εξάμηνο. Πρόκειται για το πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας μεταξύ τμημάτων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας μας. Το πρόγραμμα αποτελεί καινοτομία, καθώς για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε προπτυχιακούς φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα άλλων σχολών του ίδιου ή διαφορετικού επιστημονικού πεδίου σπουδών από αυτό που έχουν επιλέξει και εισαχθεί. Εφόσον επιθυμούν τη φοίτηση κατά ένα εξάμηνο σε ομοειδές πρόγραμμα σπουδών για παράδειγμα από Νομική σε Νομική άλλου ιδρύματος, οι φοιτητές παρακολουθούν το αντίστοιχο εξάμηνο στο οποίο φοιτούν. Αν πρόκειται για μη ομοειδές πρόγραμμα, για παράδειγμα από Νομική σε οικονομικό, ο φοιτητής παρακολουθεί το εξάμηνο του πρώτου έτους. Στο ένθετο για την ΠΑΙΔΕΙΑ, η Ελίνα Κολύβα παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Αμοργός: Εκπαίδευση μαθητών στις πρώτες βοήθειες

Την αξία της εκπαίδευσης πάνω στις πρώτες βοήθειες από μικρή ηλικία ανέδειξε το σεμινάριο που πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε σχολείο της Αμοργού στο πλαίσιο του 67ου διάπλου της Ομάδας Αιγαίου σε ακριτικά νησιά. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω σε προπλάσματα εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνικές πρώτων βοηθειών. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση