Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιτέλους σε καλοκαιρινή τροχιά

sunny

O καιρός δείχνει να μπήκε επιτέλους σε καλοκαιρινή τροχιά. Μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος με τους βοριάδες στο Αιγαίο στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 30 βαθμών.

Σάββατο και Κυριακή πιθανόν όμως η αστάθεια να επιστρέψει με μεσημεριανές απογευματινές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Την Κυριακή πιθανόν και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Στην Αττική πολύ πιθανόν να βρέξει το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 25 με 28 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις Οι άνεμοι Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.  Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Είναι πιθανόν να βρέξει για λίγο στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες  Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος φυσικός μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση