Ενημέρωση – Αγορές: Μικτές τάσεις και επιφυλακτικές κινήσεις

Germany Markets

Μικτές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ οδηγείται προς ψήφιση από το Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν το υπουργείο Οικονομικών εξαντλήσει τα κεφάλαιά του.

Πάντως, οι πολιτικοί έχουν εκφράσει τη βεβαιότητα το ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από την προθεσμία της 5ης Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 ενισχύεται κατά 0,32%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει πτώση σε ποσοστό 0,69%, στη Μαδρίτη κινείται οριακά υψηλότερα κατά 0,24%, το Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο κατά 0,42% ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει πτώση σε ποσοστό 0,83%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας άνω των 90 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.225,07 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,90%.

Ομόλογα

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται πτωτικά κατά 7 μονάδες βάσης, στο 2,36%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 9 bps στο 4,18%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου εμφανίζει απώλειες κατά 8 μονάδες, στο 3,40% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού βρίσκεται στο 3,77% παρουσιάζοντας πτώση κατά 3 μονάδες βάσης.

Εμπορεύματα – συνάλλαγμα – φυσικό αέριο

Πτωτικές τάσεις παρατηρούνται στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 3,56%, στα 70,10 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 3,70%, βρίσκεται στα $74, 27. Η πτωτική κίνηση στις τιμές σχετίζεται με την επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+, η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0736 δολ./ευρώ.

Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα, στις 20,2 λίρες ανά δολάριο, σήμερα Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειές της μετά τη νίκη του προέδρου Ταγίπ Ερντογά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή.

Η τουρκική λίρα υποχωρεί στα 20,10 δολ. καταγράφοντας απώλειες 7,3% από την αρχή του έτους.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση