Δανός αστροναύτης: Η Ευρώπη υστερεί στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα

Η Ευρώπη υστερεί στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα και κινδυνεύει να ξεμείνει από βασικές τεχνολογίες, προειδοποίησε σήμερα ο Δανός αστροναύτης Ανδρέας Μόγκενσεν, ο οποίος θα ταξιδέψει στο διάστημα τον Αύγουστο ως μέρος της επόμενης αποστολής «SpaceX» του Έλον Μασκ..

«Θα ήταν μεγάλη τιμή να πετάξω με ένα ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο», είπε ο Μόγκενσεν στο Reuters.

Τόνισε ότι η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία θα ωφεληθούν εάν οι Ευρωπαίοι αστροναύτες μπορούσαν να πάνε στο διάστημα με ένα ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο.

«Πιστεύω ότι η τελευταία χρονιά έδειξε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες τεχνολογίες τις οποίες εμείς ως ήπειρος πρέπει να κατακτήσουμε, ώστε να μην εξαρτόμαστε από ξένες χώρες που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ικανότητας να μας ασκήσουν πίεση», είπε ο Μόγκενσεν. είπε.

Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν ασφαλείς επικοινωνίες, δορυφορική πλοήγηση ακριβείας και παρατήρηση της Γης, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Ο Μόγκενσεν θα είναι ο πρώτος μη Αμερικανός αστροναύτης που θα πιλοτάρει την κάψουλα SpaceX Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αναφέρει το Reuters.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Ντάνιελ Στάνκοβιτς