1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νοητικής Αριθμητικής ALOHA

289646181_1020208105356867_4485951653898576753_n

Μικροί μαθητές από διάφορα μέρη της χώρας θα συμμετέχουν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νοητικής Αριθμητικής ALOHA Mental Arithmetic, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2023 στις 11:00 π.μ. στα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Στον Διαγωνισμό θα συμμετέχουν οι μαθητές του ALOHA Mental Arithmetic από όλη την Ελλάδα. Όπως εξηγούν οι διοργανωτές, η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή εκπαίδευσης με μοναδικό στόχο την ψυχαγωγία και άναπτυξη των παιδιών, ενώ βασικές αξίες του Διαγωνισμού είναι η συμπερίληψη, η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα.

Τι είναι το πρόγραμμα ALOHA Mental Arithmetic

Το ALOHA Mental Arithmetic είναι ένα πρόγραμμα Νοητικής Ανάπτυξης, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου, που συμπληρώνει φέτος τα 30 του χρόνια, το οποίο έφτασε στην Ελλάδα το 2019 και έκτοτε αναπτύσσεται δυναμικά σε όλη τη χώρα.

Τα παιδιά εξελίσσουν τις νοητικές τους ικανότητες με έναν άκρως διασκεδαστικό τρόπο, μέσω της χρήσης του κινέζικου άβακα, της εξάσκησης της Νοητικής Αριθμητικής, αλλά και παιχνιδιών. Τα οφέλη του προγράμματος, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της ALOHA Greece, ξεκινούν να γίνονται ορατά μέσα στους πρώτους έξι μήνες παρακολούθησης. Τα παιδιά αναπτύσσουν έναν αποτελεσματικότερο τρόπο σκέψης, που τα βοηθά να κάνουν τα μαθήματα για το σπίτι γρηγορότερα, να αποκτήσουν εξαιρετική ικανότητα στην εκτέλεση μαθηματικών υπολογισμών νοητικά και στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Έτσι, αλλάζει ριζικά η συνολική τους επίδοση.

Οφέλη που αποκτούν οι μαθητές για όλη την διάρκεια της ζωής τους:

  • Προσοχή και συγκέντρωση
  • Δημιουργικότητα
  • Φαντασία και οπτικοποίηση
  • Προσανατολισμός
  • Ακουστική και αναλυτική ικανότητα
  • Φωτογραφική ικανότητα
  • Παρατηρητικότητα και προσανατολισμός

Ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός ALOHA πραγματοποιήθηκε το 2022 στην Θεσσαλονίκη, στον χώρο του Big Bang School.

www.ertnews.gr

Δάφνη Σκαλιώνη

Αφήστε μια απάντηση