Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για ενήλικες και παιδιά σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας

IMG_5715web

Και φέτος τα Μικρά Βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα ενώνονται για να γιορτάσουν τη δική τους γιορτή, την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων! Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων, που ήδη διανύουμε, τα Μικρά Βιβλιοπωλεία όλης της χώρας μας υποδέχονται και μέσα από ευφάνταστες εκδηλώσεις μας μιλούν για βιβλία με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Από τις 22 έως τις 27 Μαΐου, ξεχωριστές εκδηλώσεις με άξονα το βιβλίο για βιβλιόφιλους και βιβλιόφιλες κάθε ηλικίας μας περιμένουν στο μικρό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας. Παιχνίδια, μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, θεματικά αφιερώματα, θεατρικά δρώμενα, συζητήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, ευφάνταστοι στολισμοί και πολλά ακόμη…

Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους στη φετινή διοργάνωση, καθώς πρόκειται να διαμορφωθεί παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποκλειστικά για τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες.

Βιβλιοπώλης και Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα

Συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα στα Μικρά Βιβλιοπωλεία! Προτείνουν βιβλία, συνομιλούν με αναγνώστες και αναγνώστριες και υπογράφουν τα δικά τους βιβλία.

Τι είναι η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια ανοιχτή ανοιξιάτικη γιορτή στα Μικρά Βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς. Μια γιορτή αφιερωμένη στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία στους χώρους που δεν σταματούν να εμπνέουν σε μικρούς και μεγάλους την αγάπη για τα βιβλία.

Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει τη σχέση των ανθρώπων με τα Μικρά Βιβλιοπωλεία και να τα αναδείξει ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των τοπικών κοινοτήτων. Γιατί τα Μικρά Βιβλιοπωλεία συνθέτουν έναν εύθραυστο και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό ιστό που είναι αξίζει να τον διαφυλάξουμε.

Γιατί η φαντασία τους είναι αστείρευτη. Γιατί εκεί η συγκίνηση της ανάγνωσης ξεκινά. Γιατί δίνουν ζωή στη γειτονιά μας. Γιατί είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Πάνω από όλα όμως γιατί είναι οι χώροι που μας εμπνέουν και μας ενώνουν!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων είναι διαθέσιμο εδώ.

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων διοργανώνει το LITTLE BOOKSTORES

www.ertnews.gr

Δάφνη Σκαλιώνη