Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Αστάθειας συνέχεια, με άνοδο της θερμοκρασίας (video)

daria-nepriakhina-auMjWDfTFhI-unsplash (1)

Eπιμένει η αστάθεια τις επόμενες ημέρες με αρκετές μπόρες κυρίως στον ηπειρωτικό κόρμο της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη χώρα με παροδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο αιγαίο, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι  βόρειοι 3 με 5 και στο αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, στο νότιο αιγαίο εως 22.

Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι εως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  13 έως 25 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια, το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα λείψουν και πάλι οι μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία εως 27 βαθμούς.

Όσο για την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με αρκετό ήλιο και μεσημεριανές μπόρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. οι άνεμοι στα πελάγη γενικά ασθενείς. H θερμοκρασία εως 28 βαθμούς. αρκετές θα είναι οι μπόρες στα ηπειρωτικά και την Παρασκευή. ο βοριάς στο αιγαίο θα ενισχυθεί λίγο. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση