Η πρώτη φωτογραφία του Jude Law στον ρόλο του βασιλιά Ερρίκου Η’ στην νέα ταινία Firebrand

FB_D7_20422_2629_PS_GRADE_V1

Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία του Jude Law (Fantastic Beasts, The Nest) ως βασιλιά Ερρίκου Η’ στην ταινία Firebrand.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ υποδύεται την Κάθριν Παρ, την τελευταία από τις έξι συζύγους του Ερρίκου, μαζί με τους Erin Doherty (The Crown, Chloe) ως Anne Askew, Simon Russell Beale (Operation Mincemeat, Benediction) ως ο επίσκοπος Stephen Gardiner και ο Sam Riley (Rebecca, Maleficent: Mistress of Evil) και Eddie Marsan (The Gentlemen, Vice) ως Thomas και Edward Seymour, αντίστοιχα. Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Ruby Bentall (Poldark), Bryony Hannah (Call The Midwife) και Maia Jemmett. Η Patsy Ferran, βραβευμένη με Olivier, θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Mary και η Junia Rees θα κάνει το υποκριτικό της ντεμπούτο ως πριγκίπισσα Ελισάβετ.

Υπόθεση

Στην αιματοβαμμένη Αγγλία των Τυδώρ, η Κάθριν Παρ, η έκτη και τελευταία σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η’, διορίζεται αντιβασίλισσα, ενώ ο τύραννος Ερρίκος πολεμά στο εξωτερικό. Η Κάθριν έχει κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει ένα νέο μέλλον βασισμένο στις ριζοσπαστικές προτεσταντικές πεποιθήσεις της. Όταν ένας όλο και πιο άρρωστος και παρανοϊκός βασιλιάς επιστρέφει, στρέφει την οργή του εναντίον των ριζοσπαστών, κατηγορεί την παιδική φίλη της Κάθριν για προδοσία και την καίει στην πυρά. Τρομοκρατημένη και θρηνώντας, αλλά αναγκασμένη να το αρνηθεί, η Κάθριν βρίσκεται να παλεύει για την επιβίωσή της. Η συνωμοσία αντηχεί στο παλάτι. Όλοι κρατούν την αναπνοή τους – για το αν η βασίλισσα θα κάνει κάποιο λάθος, για το αν ο Ερρίκος θα της πάρει το κεφάλι όπως στις πρώην γυναίκες του. Με την ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από την τυραννία να κινδυνεύει, θα υποκύψει η Κάθριν στο αναπόφευκτο για χάρη του βασιλιά και της πατρίδας;

Η ταινία είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη Karim Aïnouz (Invisible Life, Mariner of the Mountains) και είναι παραγωγή της Gabrielle Tana (The Dig) από τη Brouhaha Entertainment και σενάριο των Henrietta και Jessica Ashworth (Killing Eve).

Οι πρόσφατες ταινίες του Aïnouz περιλαμβάνουν το Invisible Life, το οποίο κέρδισε το βραβείο Un Certain Regard στις Κάννες το 2019 και το ντοκιμαντέρ Central Airport THF, για το αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου, το οποίο κέρδισε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας στην Berlinale το 2018. Η τελευταία του ταινία, Mariner Of The Mountains, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες το 2021.

Περαιτέρω δημιουργοί που συμμετέχουν στην ταινία Firebrand είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Σχεδιάστρια Μαλλιών και Μακιγιάζ Jenny Shircore (Elizabeth), ο βραβευμένος με Όσκαρ Σχεδιαστής Κοστουμιών Michael O’Connor (The Duchess) και η βραβευμένη με BAFTA Σχεδιάστρια Παραγωγής Helen Scott (Small Axe). Μετά τη συνεργασία της με την Aïnouz στο Invisible Life, η Διευθύντρια Φωτογραφίας είναι η Hélène Louvart. Διευθύντρια κάστινγκ είναι η Nina Gold (The Power of The Dog).

Εκτελεστικοί παραγωγοί είναι η Maria Logan της MBK Productions Ltd και η Anne Sheehan. Οι παραγωγοί είναι η Gabrielle Tana και η Carolyn Marks Blackwood.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος