ΕΡΤ: Πρωταγωνίστησε στην παρουσίαση της εκλογικής αναμέτρησης με προηγμένη τεχνολογία

STUDIO-1-768x512-1

Η δημόσια τηλεόραση πρωταγωνίστησε για ακόμη μια φορά στην παρουσίαση της εκλογικής αναμέτρησης. Με τρισδιάστατα γραφικά και με ένα πρωτοποριακό σύστημα σε γιγαντοοθόνη αφής, όπου αναλύθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας που τροφοδοτούσε συνεχώς την συζήτηση με τους εκλεκτούς καλεσμένους. Η κάλυψη των εκλογών με την εγκυρότητα της ΕΡΤ.

Τρισδιάστατοι γραφικά, οθόνες αφής, εφαρμογές διαδραστικότητας σε πραγματικό χρόνο.

Η προηγμένη τεχνολογία στην υπηρεσία της εκλογικής μάχης βρήκε την εφαρμογή της για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Όπως είπε ο Πασχάλης Τεμεκενίδης, διευθυντής Ερευνών της Εταιρείας Palmos Analysis: «Αυτό που δημιουργήσαμε ήταν μία εφαρμογή με την οποία είχαμε τη δυνατότητα να παράξουμε σε πραγματικό χρόνο μπροστά στην κάμερα διάφορα σενάρια ανάλογα με τα ποσοστά των κομμάτων φτιάχνοντας έτσι διαφορετικά σενάρια για τις έδρες που λαμβάνουν».

Όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο της ΕΡΤ ήταν επί ποδός για να μεταδώσει την εκλογική βραδιά χρησιμοποιώντας τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει η ελληνική τηλεόραση.

Ο Γιώργος Καλοφωλιάς, Διευθυντής Παραγωγής ΕΡΤ, αναφέρει: «Η Δημόσια Τηλεόραση με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει είναι σε θέση να ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Από τις 5 τα ξημερώματα και με συνεχή ροή αποτελεσμάτων και εξελίξεων, η ΕΡΤ μετέδιδε τον παλμό με διαρκείς συνδέσεις από τα κέντρα των εξελίξεων».

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Τεμεκενίδης, διευθυντής Ερευνών της  Εταιρείας Palmos Analysis, επισημαίνει: «Το μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτού του είδους την τεχνολογία είναι η διάδραση είναι ότι μπορούμε δηλαδή εκείνη την στιγμή, ζωντανά,  χωρίς να προετοιμάσουμε κάτι εκ των προτέρων να ετοιμάσουμε οποιοδήποτε σενάριο, να δούμε οποιαδήποτε εξέλιξη, να επιλέξουμε οποιαδήποτε ομάδα κομμάτων».

Την επιδοκιμασία του εξέφρασε για τον τρόπο κάλυψης της ΕΡΤ και ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθηγητής Κοινωνικής ψυχιατρικής Πάντειο Πανεπιστημίου Κοινωνικών και  Πολιτικών επιστημών.

Από νωρίς το απόγευμα, η ΕΡΤ3 μετέδιδε στην νοηματική το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1, ενώ στην πρώτη γραμμή βρέθηκε και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης – Νίκος Κοντορούσης

Δείτε επίσης:

Εκλογές 2023: Με πρωτοποριακά ηλεκτρονικά εργαλεία η εκλογική βραδιά στην ΕΡΤ

Εκλογές 2023 στην ΕΡΤ: Πρωτοποριακή παρουσίαση – Επί ποδός το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό

Εκλογές με τη σφραγίδα της ΕΡΤ: Σε υπερσύγχρονο στούντιο με γιγαντοοθόνες αφής τα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Από τα κέντρα των εξελίξεων κάλυψε τον 24ωρο τηλεοπτικό μαραθώνιο η ΕΡΤ

Εκλογές 2023: Πώς το ERTNEWS κάλυψε τις εκλογές μέσω του TikTok

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση