Εντοπίστηκαν νεκρά άλογα σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Άγνωστοι τα πετούν ζωντανά (video)

ALOGA1

Αντιμέτωπος με εικόνες βαρβαρότητας που προσβάλλουν τον πολιτισμό και την ανθρωπιά μας βρέθηκε ο Γιώργος Ψυχάρης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες στη Δυτική Πάρνηθα, σε ένα απόκρημνο σημείο αντίκρισε δύο νεκρά άλογα. Όπως ανέφερε πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό «ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων».

Προφανώς τα άλογα δεν είχαν πάει στο σημείο εκείνο για αναζήτηση τροφής και για κάποιο άλλο λόγο, και εξετάζεται πλέον αν κάποιοι ή κάποιος άφησαν τα άλογα εκεί προκειμένου να οδηγηθούν στο θάνατο, όπως και συνέβη.

Ο κ. Ψυχάρης έκανε την καταγγελία και ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι το πιθανότερο ειναι οτι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο στο σημείο . «Tα δύο ζωα άσχημα τραυματισμένα απο τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβουν ή να κατέβουν αλλα πολυ σύντομα τα εγκαταλειψαν οι δυνάμεις τους και πεθαναν βασανιστικά» ανέφερε. .

Τα φιλοζωικά σωματεία που έχουν επιληφθεί του θέματος κοινοποίησαν την καταγγελία στην Αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στο ερώτημα για το τι αντίκρυσε και αν είναι συχνό φαινόμενο το να βλέπουν οι άνθρωποι στη περιοχή, άλογα νεκρά, να συναντούν άλογα νεκρά, οδηγούνται προφανώς από κάποιους άρρωστα και γέρικα άλογα σε αυτό το σημείο, ο κ. Ψυχάρης δήλωσε: «Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα λιγότερο από χρόνο, έχουν καταγραφεί ακόμα δύο περιστατικά παρόμοια με νεκρά άλογα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Δεν ξέρουμε βέβαια αν τα ζώα φτάνουν ζωντανά ή θανατώνονται στο σημείο, αλλά είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα και ειδικότερα τα ιπποειδή στην Ελλάδα και όχι μόνο εδώ στη Δυτική Αττική και γενικότερα στη χώρα.

Από το 2008 υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία που υποχρεώνει τις χώρες – μέλη να καταγράψουν και να ιχνηλατήσουν τα ιπποειδή και μόλις πρόσφατα το 2022, τον Οκτώβριο βγήκε μια υπουργική απόφαση, δηλαδή ύστερα από 14 χρόνια, τα οποία ο νόμος πλέον λέει ότι τα ζώα θα καταγράφονται και θα ιχνηλατούνται ώστε να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες ευζωίας τους.

Δείχνει βέβαια αυτό το πράγμα πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα γενικότερα στην Ελλάδα, όχι μόνο τα ιπποειδή, γενικότερα ανά την επικράτεια και δείχνει μια κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία οδηγεί σε αυτές τις εικόνες βαρβαρότητας, οι οποίες συναντάμε κάθε φορά που ανεβαίνουμε στο βουνό».

Ρεπορτάζ: Ελένη Μπουγά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση