Εκλογές 2023: Βολές κομμάτων κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «για αγωνία της καρέκλας» και «συνενοχή στους πλειστηριασμούς»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Πυκνώνουν οι προεκλογικές ομιλίες και οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, με στόχο την συσπείρωση του κομματικού τους ακροατηρίου. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα25 στρέφονται κατά των δύο μεγάλων κομμάτων, λένε όχι στις μετεκλογικές συνεργασίες και μιλούν για «την αγωνία της καρέκλας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ελιτισμό και έβαλε στο στόχαστρο τις πρόσφατες εξαγγελίες Μητσοτάκη, αλλά και αναφορές στελεχών της Κουμουνδούρου για το νόμισμα. Από τη Λάρισα, αναφέρθηκε και στα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών και ζήτησε «καθαρή εντολή νίκης στις 21 Μαΐου», κατηγορώντας τόσο την Ν.Δ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πως «η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη δεν είναι πολιτική, αλλά προσωπική, καθώς είναι η αγωνία της καρέκλας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ θα μιλήσει  σε  προεκλογική συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Νότιου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ στην Πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα με κεντρικό σύνθημα: «Μόνοι τους και όλοι μας – ΤΩΡΑ ΚΚΕ – Μόνο ο λαός σώζει το λαό». Κατά την ομιλία του στο Γκάζι κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για συνενοχή στο έγκλημα των πλειστηριασμών που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει να λέει «όχι σε μετεκλογικές συνεργασίες», ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για πρόστυχη εξαγορά: «Όταν δίνεις επιδόματα σε νέα παιδιά για να εξαγοράσεις, δυστυχώς, την ψήφο τους λίγο πριν τις εκλογές, που δεν φτάνουν ούτε για τρεις ημέρες ταξίδι, σημαίνει ότι απλά πας να υποκλέψεις ψήφους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης , με μήνυμα « Κ. Τσίπρα δεν θέλουμε υπουργεία – μόνο χρέος μας η ανυπακοή», αναφέρθηκε εκ νέου, για τις «τρεις χήνες με τα χρυσά ολιγαρχικά αυγά, το Υπερταμείο, τον “Ηρακλή” και το Χρηματιστήριο Ενέργειας». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία Περιστερίου τόνισε στους παρευρισκόμενους: «Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότεροι από την Θάτσερ, και θα σας το αποδείξω».

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση