Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Συννεφιασμένος και βροχερός έως την Πέμπτη

rain

Ξεκινά για τη χώρα μια περίοδος ισχυρού βοριά στο Αιγαίο, πιο χαμηλών θερμοκρασιών γενικά, με αρκετή συννεφιά και παροδικές βροχές, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και κυρίως σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Ίσως βρέξει για λίγο και στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με  6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο τους 25 βαθμούς, έως 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές βροχές κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από  13 έως 18 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει και πάλι με αρκετή συννεφιά τοπικά και παροδικές βροχές κυρίως στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο 6, πιθανώς στα βόρεια και 7 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Πέμπτη, η συννεφιά θα επιμείνει με τοπικές βροχές στη χώρα και λίγες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά.

Την Παρασκευή ο ήλιος θα είναι περισσότερος και οι βροχές θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου
image}

Αφήστε μια απάντηση