Α. Σκέρτσος: Βλέπουμε ένα μπάχαλο στην «αριστερή πολυκατοικία» – Το μαύρο στη διαφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα

skertsos

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αφορμή την στάση που έχει κρατήσει όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς, παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του ότι είναι ένα κόμμα υπέρ της δημοκρατίας και κατά του φασισμού, είναι για άλλη μια φορά μια δημοκρατική εξαίρεση». Όσον αφορά τη διενέργεια του debate τόνισε ότι «προφανώς στην ώρα του, μπορεί να γίνει και αυτό το debate μεταξύ των δύο αρχηγών».

Ειδικότερα αναφερόμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΝΔ για να εμποδίσει την κάθοδο του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου είπε χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ:« Καταψήφισε τις ρυθμίσεις που φέραμε στη Βουλή τους τελευταίους μήνες και τις βελτιώσεις που ήταν αναγκαίες εντός των συνταγματικών ορίων. Και χθες που εξέπνεε η σχετική προθεσμία δεν κατέθεσε το υπόμνημα που ήταν αναγκαίο ώστε το κόμμα Κασιδιάρη να κριθεί από τον Άρειο Πάγο για το κατά πόσο μπορεί ή όχι να συμμετάσχει στις εκλογές». Και όπως είπε «δεν μιλάμε για ένα πολιτικό κόμμα, μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση».

Αναφορικά με τα όσα καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι γίνονται μεθοδευμένες κινήσεις για να αποκλειστούν και άλλα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι ο κύριος Τσίπρας πρέπει να ασχοληθεί κυρίως με την αριστερή πολυκατοικία.

«Έχουμε φτάσει στο παρά ένα των εκλογών και αυτό το οποίο βλέπουμε είναι κυριολεκτικά ένα μπάχαλο στην αριστερή πολυκατοικία όπου τη μια μέρα μας μιλάνε για κυβέρνηση ανοχής, την άλλη μέρα μας κυβερνούν, μας μιλάνε για κυβέρνηση ηττημένων την άλλη μέρα για κυβερνήσεις νικητών με Δήμητρα, χωρίς Δήμητρα, με τράπεζες ανοιχτές, με τράπεζες κλειστές, με παράλληλα νομίσματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Φαίνεται η εξωτερίκευση μιας απελπισίας στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Και όπως τόνισε αυτά δείχνουν την εξωτερίκευση μιας απελπισίας η οποία διαφαίνεται και στην καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. «Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται, προσπαθούν να την προβάλουν και στην Ελλάδα. Το μαύρο στιςδιαφημίσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταιριάζει στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάζει το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πραγματικά τρομακτικό και μας πάει πάρα πολλά βήματα πίσω πίσω στο 2015, σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα από εκείνο το καταστροφικό καλοκαίρι», με αφορμή το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, χωρίς προγραμματική συνεννόηση.

Σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που η ΝΔ έχει κοστολογήσει στα 85 δις ευρώ και τη μείωση της έμμεσης φορολογίας τόνισε ότι πριν από δύο μήνες είχε κοστολογήσει το πρόγραμμά του στα 2,5 δισ. και τώρα το έχει πάει στα πεντέμισι δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει χρεοκοπία και μνημόνια

«Εμείς με βάση τις εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το έχουμε κοστολογήσει στα 20 δισεκατομμύρια το χρόνο, στα 85 δισεκατομμύρια στην τετραετία. Αυτό ξέρετε τι σημαίνει χρεοκοπία και μνημόνια» υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «λειτουργούν σαν να μην έχουν μάθει τίποτα, σαν να μην έχουν κυβέρνηση, σαν να μην αποτελούν μία πολιτική δύναμη ευθύνης. Εμείς λέμε ότι είμαστε μία δύναμη ευθύνης. Νομίζω ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διδαχτεί τίποτα». Αναφορικά με τη μείωση της έμμεσης φορολογίας απάντησε ότι κοστίζει τρεισήμισι δισεκατομμύρια ευρώ και όπως είπε όποιος υποστηρίζει αυτή τη θέση θα πρέπε να πει ποιους φόρους θα αυξήσει για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει.

Στην ώρα του μπορεί να γίνει debate μεταξύ των δύο αρχηγών

Κληθείς να σχολιάσει το debate των πολιτικών αρχηγών με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου και το ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα στο ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι τηλεμαχίες είναι απαραίτητες στην προεκλογική περιόδο ώστε να έρθουν στο τραπέζι όλες οι προτάσεις, οι προγραμματικές, να ακουστούν οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών.

«Είμαστε υπέρ της σύγκρισης, δεν είμαστε υπέρ της σύγκρουσης που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε και πρόσθεσε ότι «προφανώς στην ώρα του, μπορεί να γίνει και αυτό το debate μεταξύ των δύο αρχηγών».

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση