Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πολύ λίγες οι βροχές έως το Σάββατο – Τοπικές μπόρες Κυριακή και Πρωτομαγιά

umbrella

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσει με καλό καιρό το Σάββατο παντού. Κυριακή και Δευτέρα όμως δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή λίγες ασθενείς βροχές περιμένουμε κυρίως σε Χαλκιδική, Εύβοια, νότια Πελοπόννησο και Κρήτη, με ηλιοφάνεια γενικά στην υπόλοιπη χώρα.  Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με παροδική συννεφιά χωρίς όμως βροχές γενικά. οι βοριάδες θα παραμείνουν ισχυροί στα Δωδεκάνησα, έως 7 μποφόρ, η θερμοκρασία εως 20 με 22 βαθμούς.

Την Κυριακή βροχές περιμένουμε κυρίως από το μεσημέρι και μετά ιδιαίτερα σε ορεινές περιοχές. οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, η θερμοκρασία εως 21 βαθμούς.

Την Δευτέρα, Πρωτομαγιά, δεν θα λείψουν οι βροχές, θα είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα συνοδεία νοτιάδων εκεί. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου
image}

Αφήστε μια απάντηση