Υψηλοί τόνοι λίγο πριν την κάλπη: Η διεξαγωγή ντιμπέιτ βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

vouli0011

Το θέμα του ντιμπέιτ και οι δημοκόπησεις προκαλούν σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Ο Άκης Σκέρτσος, απέκλεισε τις δυο τηλεοπτικές τηλεμαχίες, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι αποδέχεται μόνο μία, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών που εκπροσωπούνται στη Βουλή και όχι μόνο των Μητσοτάκη – Τσίπρα. Η Πόπη Τσπανίδου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι το βάζει στα πόδια, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «επανήλθε τραμπικά δριμύτερη». Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται με την ένωση των εταιριών δημοσκοπήσεων, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΕΔΕΑ.

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Νέο πεδίο αντιπαράθεσης η διεξαγωγή ντιμπέιτ με την κυβέρνηση να εμφανίζεται θετική σε μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών μέχρι την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά «μονομαχία» των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του ότι είναι υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά επιθυμεί ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά το βάζει στα πόδια από την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης, που λέει συνεχώς ότι το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, φοβάται τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πολίτες όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια ξεκαθαρίζουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων απαντώντας στην εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά τη δημοσιοποίηση των αστάθμητων στοιχείων, με την Πόπη Τσαπανίδου να διερωτάται για την επιστημονική αξιοπιστία και εγκυρότητα των γκάλοπ.

Στις αλλεπάλληλες κρίσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνησή του αναφέρεται ο πρωθυπουργός στο πρώτο προεκλογικό τηλεοπτικό μηνύμα της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας το δίλημμα των εκλογών και τους στόχους της επόμενης τετραετίας.

Με το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» τα νέα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρωμένα στην προστασία της πρώτης κατοικίας και την ακρίβεια, στα οποία παρουσιάζονται παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης.

Στην αιχμή της αντιπαράθεσης οι μετεκλογικές συνεργασίες, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για κυβέρνηση ηττημένων, στη σκιά των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη για εναλλακτικό νόμισμα.

Όπως ανέφερε ο Άκης Σκέρτσος «υπάρχει στο τραπέζι ως ορατό σενάριο και εφικτό σενάριο η δημιουργία ενός μετώπου από την Αντιπολίτευση με αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες θα έχουν μέσα τους τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος θέλει να “ανατινάξει” τις τράπεζες, μας μίλησε, χθες, για το σχέδιο “Δήμητρα”, για ένα εναλλακτικό νόμισμα το οποίο θέλει να φέρει στο τραπέζι».

«Εμείς θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά στη προοδευτική διακυβέρνηση. Από εκεί και πέρα πάνω σε αυτή τη βάση τα κόμματα που θα συζητήσουν θα πρέπει να δεσμευτούν ή όχι και να αποφασίσουν και να δεσμευτούν και προς την κοινή γνώμη» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Αγρίνιο. Ναι σε ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών λέει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Το ΠΑΣΟΚ κ. Μητσοτάκη μια τερατογένεση γνωρίζει αυτή της πάνω και της κάτω πλατείας, δραχμιστές, νεοναζιστές, αριστερές και γαλάζιες αυταπάτες, δοξάζονταν παρέα πάνω στις θυσίες και τους πόνους του ελληνικού λαού[…] Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αντίθετος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα «οι λεγόμενες προοδευτικές κυβερνήσεις, όποτε και όπου δοκιμάστηκαν και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όχι μόνο δεν ανέκαμψαν, όχι μόνο συνέχισαν την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά αποτέλεσαν και παράγοντα συντηρητικοποίησης».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας. Μιλώντας στον Real FM τόνισε «συγκυβερνούν ήδη, και θα συγκυβερνήσουν και πάλι[…] πού διαφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ; για να μιλάμε σοβαρά με επιχειρήματα. Λειτουργούν υπόγεια και παρασκηνιακά μέσα από τη διαφθορά και τον βούρκο».

Γνωστό από το 2020 το σχέδιο «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25 για τράπεζες για εθνικό νόμισμα, δηλώνει από την Πάτρα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Βλέπουν ότι το ΜέΡΑ25 όχι μόνο θα είναι στη Βουλή, αλλά θα είναι ενισχυμένο, αρχίζουν τη γνωστή μαύρη προπαγάνδα θα κλείσετε τις τράπεζες, θα μας βγάλετε από την Ευρώπη, εμείς χαιρετίζουμε τη διαστρέβλωση και το μίσος τους και προχωράμε[…] το σύστημα Δήμητρα παρουσιάστηκε Δεκέμβριο 2020 στη Βουλή» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Τις επόμενες ημέρες τα κόμματα θα παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση