«Lumieres» από την πρώτη ευρωπαϊκή υαλουργία στη Milan Design Week – Πέντε διαφορετικές εμπειρίες φωτός

w19-134844IMG4594

Σε μια έκθεση στην οποία συγχωνεύεται φως διαθλασμένο από κρύσταλλα με ήχο, βυθίζει τους επισκέπτες η Saint-Louis. Στην εκκλησία Santa Maria del Carmine, στη συνοικία Brera του Μιλάνου, η πρώτη υαλουργία στην ευρωπαϊκή ιστορία παρουσιάζει με τη «Lumières» 15 συλλογές φωτιστικών στο πλαίσιο της Milan Design Week 2023.

Με την ιστορία της να ανάγεται στη Γαλλία του 1586, η Saint-Louis – μέλος της Hermès International – δημιουργεί πολυελαίους από τον 19ο αιώνα. Οι τεχνουργοί της στρέφονται σε μια αριστεία κοπής και βαφής γυαλιού καθώς υλοποιούν τη φαντασία ντιζάινερ με τους οποίους συνεργάζεται η υαλουργία, όπως το Novotak Studio. Οι Noemi Schipfer και Takami Nakamoto, το δημιουργικό δίδυμο του στούντιο φωτισμού και ήχου Novotak, σχεδίασαν την έκθεση «Lumières», συνεργαζόμενοι με τη Saint-Louis, την παρουσίασαν στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα τη φέρνουν στο Μιλάνο.

Παρουσιάζονται πέντε διαφορετικές εμπειρίες φωτός: «Pulsations», «Rotations», «Vibrations», «Projections» και «Diffractions». Κάθε σχέδιο δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα: ως προς την κλίμακα και το ύφος τα σχέδια κυμαίνονται από επιτραπέζια φωτιστικά με παλλόμενο φωτισμό από τον γλόμπο μέχρι μια τοιχογραφία με δενδροειδή αρθρώματα που σαν μονοπάτι σε δάσος οδηγεί τους επισκέπτες μέσα από την έκθεση. Η έκθεση καταλήγει σε έναν chandelier royale με 48 «κεριά» ενώ ένα χορογραφημένο ηχοτοπίο καλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν περαιτέρω τη φωτισμένη εκκλησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr