Υπόθεση Αλ. Γεωργούλη: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο – Παρασκήνιο και πολιτική αντιπαράθεση

Fqyw_55WABwqf7r

 Μια στεγνή ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία», ενώ επιβεβαιώνεται ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους, διακριτικότητα και σοβαρότητα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Γ. Αμανατίδης: Η καταγγελία αφορά σε παρενόχληση που έγινε το 2020

Άπό το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: ‘Εσκασε χθες αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί, τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Μ. Βορίδης: Το ζήτημα γα το ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά

Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αραιοπαγιτών είναι πολιτικό;, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμεπριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, είπε ο Μάκης Βορίδης για να επισημάνει στη συνέχεια:

Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά.

Η βασική κριτική στο σύστημα σταυροδοσίας είναι ότι ευνοεί ανθρώπους που έχουν υψηλή επωνυμία, είπε ο Μάκης Βορίδης κληθείς να σχολιάσει το σύστημα εκλογής σχετικά και με την Ευρωομάδα των 21 Ελλήνων όπου ανήκει και η Εύα Καϊλή. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ότι είναι από τα ζητήματα που θα εξεταστούν.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση