Τα Αναστάσιμα μηνύματα της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών

ΒΟΥΛΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ζωής πάνω στη φθορά, τη συντριβή της απόγνωσης και του θανάτου. Εύχομαι το φως που καταυγάζει απόψε τις εκκλησίες μας να γίνει για όλους μας οδηγός για ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!»

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας». «Φέτος η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό.

Όμως τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Έτσι και το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Θέλω εδώ, από την Τήνο, να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης, καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά».

Το μήνημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα

«Η Ανασταση είναι ταυτισμένη στη συλλογική συνείδηση του λαού μας με την Ελπίδα την άνοιξη την αλλαγή. Συμβολίζει το φως που νικάει πάντα το σκοτάδι, τη ζωή που ξεπερνά το Γολγοθά και τη σταύρωση. 
Μέρες Ελπίδας είναι και οι σημερινές για το λαό μας που προσδοκά Ανάσταση συλλογική για μία καλύτερη ζωή ένα καλύτερο αύριο. 
Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και δικαιοσύνη».

Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη

Το φετινό Πάσχα είναι για όλους μας διαφορετικό μετά την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους στα Τέμπη. Μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους. Η πατρίδα μας θα προοδεύσει, μόνο αν σταθεί όρθια η νέα γενιά.
Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, που ζουν με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο για την επόμενη ημέρα. Που έρχονται αντιμέτωποι με τη διαρκή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού από μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Έχουμε χρέος να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις έχοντας στο επίκεντρο όλους εκείνους, που στερούνται τις υπηρεσίες ενός ποιοτικού συστήματος δημόσιας υγείας ή βλέπουν τα παιδιά τους να αδικούνται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που υποβαθμίζεται αντί να τα προετοιμάζει για την γεμάτη προκλήσεις εποχή μας.
Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μια πραγματικά νέα αρχή.
Χρονιά πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Το μήνυμα του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

«Καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά!»

Το μήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου

«Ελληνίδες Έλληνες, καλοί μου χριστιανοί. Ο Χριστός αναστήθηκε. Το μήνυμά του πρέπει να διαπνέει όλους τους Έλληνες το μήνυμα της Αναστάσεως. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Χριστιανοσύνη. Εμείς ευχόμαστε σε λίγες μέρες 21 Μαΐου να βοηθήσετε όλοι ώστε να γίνει και η Ανάσταση της Ελλάδος».

Το μήνυμα του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη

«Για ένα λαό που ακόμα θρηνούμε τους 57 στα Τέμπη. Για μια ανθρωπότητα που θρηνούμε καθημερινά θύματα πολέμων, φτώχειας, μισανθρωπισμού στα σύνορά μας, στις ενδοχώρες μας. Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης.
Ας ξεχάσουμε για μερικές μέρες τις εκλογές που έρχονται και -ανεξάρτητα από φιλοσοφικές, πολιτικές διαφωνίες και διαφορές μας- ας χαρούμε την παράδοσή μας που μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε χρόνο, μας θυμίζει ότι όσο απαισιόδοξα κι αν είναι όλα εκείνα τα οποία λαμβάνουμε λανθασμένα ως δεδομένα, η ελπίδα δεν το βάζει κάτω.
Πώς το φως νικάει το σκοτάδι εκεί που δεν το περιμένουμε, εφόσον, βέβαια, το αφήσουμε, εφόσον ανάψουμε κι εμείς ένα κεράκι.
Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους».

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση