Το Πάσχα των πολιτικών: Η ακολουθία του Επιταφίου και το πρόγραμμα των αρχηγών

Κ. Μητσοτάκης - Τήνος

Η Εβδομάδα των Παθών πλησιάζει στο τέλος της, με τους ορθόδοξους σε όλο τον κόσμο να προσδοκούν τη λύτρωση και την Ανάσταση. Με κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στην Μητρόπολη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου. Την κορύφωση του θείου δράματος παρακολούθησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την Τήνο επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να περάσει με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα στο εξοχικό του, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις προεκλογικές υποχρεώσεις. Το βράδυ ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νησί, παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Παναγία τη Μεγαλόχαρη. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές στο νησί είναι όταν οι πέντε επιτάφιοι συναντώνται στην πλατεία της Παντάνασσας. Αύριο, Μεγάλο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τη Θεια Λειτουργία στην Παναγία της Τήνου και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει το Πασχαλινό του μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται με την οικογένειά του για τον εορτασμό του Πάσχα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Αύριο το πρωί θα γίνει η λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ στο κέντρο της πόλης θα γεμίσει από τον κόσμο που θα παρακολουθήσει όπως και ο Αλέξης Τσίπρας το εντυπωσιακό και θορυβώδες έθιμο των Μπότηδων. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες κανάτια με νερό ρίχνονται από Κερκυραίους και επισκέπτες, από μπαλκόνια και ανοιχτά παραθυρα στο έδαφος και το πλακόστρωτο.

Αύριο το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα παραστεί με την οικογένειά του στην λειτουργία της Αναστάσεως, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί στρατιωτική μονάδα, όπου θα ανταλλάξει ευχές με στρατεύσιμους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρείται πολύ πιθανόν αυτές τι ημέρες ο κ. Τσίπρας να έχει συναντήσεις με στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του κόμματος αλλά και να διάλογο και συνομιλίες με πολίτες.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, στον τόπο καταγωγής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ίδιος ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά, ενώ ανήμερα του Πάσχα θα βρίσκεται στο Ψυχρό Λασιθίου, τόπο καταγωγής του. Στην Κρήτη θα έχει συνομιλίες με στελέχη του κόμματος και πολίτες.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση