Ένθετο Υγεία: Εξατομικευμένη θεραπεία για τον καρκίνο με βάση το μοριακό προφίλ του ασθενούς

enthetoygeia

Ένα μόριο, το οποίο έχει κατασκευαστεί στο εργαστήριο και είναι συνδυασμός χημειοθεραπείας και μονοκλωνικού αντισώματος έχει ήδη δείξει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και σύντομα θα εφαρμοστεί και στον καρκίνο του πνεύμονα. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας Κώστας Συρίγος στο πολύ κοντινό μέλλον τη διάγνωση του καρκίνου δεν θα την κάνουν οι ακτινολόγοι αλλά ένα λογισμικό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:


Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στην Ανατολική Αττική: Μία Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα και των όμορων δήμων εγκαινιάστηκε πρόσφατα από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη. Η Κινητή Μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο των 106 νέων κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας στην επικράτεια, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου από την κλινική ΩΡΛ του νοσοκομείου «Παπανικολάου»: Η κλινική ΩΡΛ του νοσοκομείου Παπανικολάου διαθέτει εξειδικευμένα ιατρεία και τον τελευταίο χρόνο έχει εξοπλιστεί με διαγνωστικά και επεμβατικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου