Ένθετο Οικονομία: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ η μέση τιμή της βενζίνης

gas_station

Την ανιούσα έχει πάρει η τιμή της βενζίνης που φλερτάρει με τα 2 ευρώ ανά λίτρο λίγο πριν από τη έξοδο του Πάσχα.  Ειδικότερα, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης πανελλαδικά έχει ανέλθει στα 1,925 ευρώ το λίτρο από 1,899 που ήταν ένα μήνα πριν. Αντίστροφη είναι η πορεία του πετρελαίου κίνησης με την μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,651 ευρώ ανά λίτρο όταν ένα μήνα πριν η τιμή βρισκόταν 1,708 ευρώ ανά λίτρο.

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

5 Μαρτίου 5 Απριλίου
Βενζίνη 1,899 1,925
Diesel 1,708 1,651

Πιο τσουχτερές είναι οι τιμές σε περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας με τις Κυκλάδες να καταγράφουν την υψηλότερη τιμή καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 2,156 ευρώ το λίτρο.

Ως προς το πετρέλαιο θέρμανσης η επιδότηση των 15 λεπτών αποτελεί παρελθόν ενώ θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι τις 15 Απριλίου.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Δείτε ακόμα στο Οικονομικό Ένθετο του ΕΡΤNEWS

Ενεργοποιείται από σήμερα η αναβίωση των παλαιών ευνοϊκών ρυθμίσεων των 120 δόσεων, καθώς και των 72 δόσεων της περιόδου covid-19 – Από τη Μ. Δευτέρα ενεργοποιείται και η ηλεκτρονική υπηρεσία για τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων –  Σήμερα όμως ανοίγουν οι πλατφόρμες για τις νέες και τις παλιές ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ 120 ΚΑΙ 72 ΔΟΣΕΩΝΑπό 7 Απριλίου 2023  

Για απώλεια ρύθμισης έως 1/2/2023 – Ενεργοποίηση με καταβολή 2 μηνιαίων δόσεων

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 72 ΔΟΣΕΩΝΕνεργοποίηση:  Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου

Για ασφαλιστικές οφειλές: Σεπτεμβρίου 2021 – Δεκεμβρίου 2022

Ελάχιστο ποσό δόσης 30 ευρώ/μήνα

Σε συζήτηση για την τριετή πορεία της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας αλλά και τις επόμενες πρωτοβουλίες της συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για παλιές και νέες ρυθμίσεις και για οφειλές προς την εφορία.

Αύξηση κατά 15% κατέγραψαν οι εισπράξεις της ΑΑΔΕ το 2022 από ρυθμίσεις χρεών και από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ενώ διαπιστώνεται οτι ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλετών χρωστάει έως 500 ευρώ στην εφορία ενώ τα περισσότερα χρέη έχει ένα μικρό ποσοστό των φορολογούμενων.

Αν και η οικοδομική δραστηριότητα επέδειξε αντοχές στα αυξημένα επιτόκια και στις ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών τον τελευταίο μήνα του 2022 αλλά και ολόκληρο το έτος, ωστόσο η αβεβαιότητα λόγω του ακριβού χρήματος έχει αρχίσει να αποτυπώνεται στη διάθεση των εν δυνάμει αγοραστών ακινήτων για τοποθετήσεις ενώ καταγράφεται και αύξηση των τιμών σε συγκεκριμένες περιοχές και σε νεόδμητες κατοικίες.

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου

Αφήστε μια απάντηση