Σε θέσεις μάχης οι πολιτικοί αρχηγοί – Ξεδιπλώνονται τα προγράμματα για την επόμενη τετραετία

190717082343_vouli-adeia

Το δίλημμα των εκλογών θέτουν οι πολιτικοί αρχηγοί, στις καθημερινές πλέον επαφές τους με τους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι υπάρχει μόνο μία πρόταση διακυβέρνησης – αυτή της Νέας Δημοκρατίας – και όλα τα υπόλοιπα δεν βγάζουν νόημα. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει φιάσκο το δήθεν επιτελικό κράτος και μιλάει για «πάρτι» στα δημόσια οικονομικά.

Το δίλημμα των εκλογών επανέφερε ο Πρωθυπουργός από την Πετρούπολη, διαμηνύοντας ότι η μοναδική ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα είναι η ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κάλπη είναι μία -αυτή της 21ης Μαΐου- και έστρεψε εμμέσως τα βέλη του σε Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως είπε : «”Προοδευτική διακυβέρνηση”, λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο “άγνωστος Χ”, λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. (…) αυτό το οποίο θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω».

«Οι φουρτούνες δεν έχουν τελειώσει», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενους στους νέους και τους αναποφάσιστους, χαρακτηρίζοντας ως βασική προτεραιότητα για την επομένη τετραετία την αύξηση των μισθών και αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για νέα αύξηση στις συντάξεις: «Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς (…) Και για την προσωπική διαφορά, που ξέρω ότι είναι μία χρόνια εκκρεμότητα, κάναμε μία πρώτη κίνηση (…) Και εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για αυτήν την περίπτωση».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Παρακολούθησε το διαδραστικό μάθημα της πέμπτης τάξης, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και είχε έναν ιδιαίτερο διάλογο με τον μικρό Γιώργο.

Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – Μέτρα για μεταφορές και υποδομές

Tην ανάγκη για μία μεγάλη τομή Διαφάνειας στα δημόσια έργα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας -στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών- το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερίδα για «Ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές».

«Το επίκεντρο της πρότασής μας είναι μια νέα Διαύγεια για τα δημόσια έργα. Μια νέα Διαύγεια συνολικά για τα έργα υποδομής. Όλα στο φως. Όχι άλλες καθυστερήσεις και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Όχι άλλα βαλτώματα έργων. Όχι άλλο σκοτάδι που σημαίνει οξυγόνο στη διαφθορά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προβλέπουν:

-Ψηφιακό Κεντρικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων

-Κεντρικό σύστημα παρακολούθησης τεχνικών έργων με κάθε εργασία, πρόοδο, εκταμίευση, καθυστέρηση ή παράταση να ανεβαίνει στη διαύγεια

-Εθνικό ψηφιακό μητρώο υποδομών

«Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχθηκε φιάσκο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το πάρτι στα δημόσια οικονομικά τελειώνει την 21η Μαΐου.

«Με την εμμονή της επικοινωνίας και της προπαγάνδας (…) Κάποιοι δεν λένε να καταλάβουν ότι οι πολίτες δεν ψάχνουν για υπουργούς που θα παριστάνουν τους μηχανοδηγούς. Αλλά πρωθυπουργούς που θα πάψουν να παριστάνουν τους ανήξερους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Δεν πείθει κανέναν όταν μιλάει για δικαιοσύνη ο κ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που εξακολουθεί να έχει δίπλα του τους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, αμετάκλητα καταδικασμένους από την Δικαιοσύνη (…) Δεν πείθει όταν μιλάει για τα δημόσια έργα αυτός που έφτασε στο σημείο να εγκαινιάζει μουσαμάδες στο Μετρό Θεσσαλονίκης».

Τις πολιτικές για τη νέα γενιά και την επένδυση στο κοινωνικό κράτος έθεσε ως προτεραιότητα ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τα Καλάβρυτα, ζητώντας να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των τραπεζών, ενώ αναφερόμενος στο κόμμα Κασιδιάρη δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αγώνα, ώστε το νεοναζιστικό μόρφωμα να μη βρει χώρο στη Βουλή.

«Ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει από τα σκάνδαλα η Νέα Δημοκρατία, είναι επειδή κάποιοι θεωρούν ότι η εναλλακτική είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, εναλλακτική είναι η δημοκρατική παράταξη και θα αγωνιστούμε να αλλάξουμε κυβέρνηση, να φύγει η συντηρητική δεξιά που καθηλώνει όποιες ευκαιρίες έχει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Τη στρατηγικής τους στον δρόμο προς την κάλπη χαράσσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες νεανικές αντισυστημικές, αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε ότι « Εκεί στη ΝΔ ήδη ξεκινήσατε τα τηλέφωνα. Έχετε απελπιστεί. Από τώρα ξεκινήσατε την αποστασία. Ήδη παίρνετε τηλέφωνα ακόμα και σε υποψηφίους της Ελληνικής Λύσης για να τους πείσετε να κατέβουν υποψήφιοι με τη ΝΔ!».

Σε αυτές τις εκλογές το ΜέΡΑ25 – Ρήξη για τη συμμαχία προχωράμε δυναμικά και θα είμαστε εδώ για να σας χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τις επόμενες ημέρες, οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα και τις περιοδείες τους.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Σχετικά Άρθρα: N. Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο – Έδειξε ποια συμφέροντα υπηρετεί

Με πυρετώδεις ρυθμούς η προεκλογική εκστρατεία – Κόντρες για τις μετεκλογικές συνεργασίες

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση