Βουλγαρία: Στη Σόφια από τις 11-14 Μαΐου το Διεθνές Φεστιβάλ Φώτων LUNAR

festival_lunar

Η δεύτερη διοργάνωση του Φεστιβάλ Φώτων LUNAR θα διεξαχθεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα, τη Σόφια, από τις 11 έως και τις 14 Μαΐου 2023. Το καλλιτεχνικό γεγονός θα μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε μια τεράστια, εντυπωσιακή υπαίθρια γκαλερί τέχνης, όπου Βούλγαροι και διεθνείς καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν συναρπαστικές τρισδιάστατες προβολές χαρτογράφησης και φωτεινές εγκαταστάσεις.

Οι διοργανωτές και η κύρια καλλιτεχνική ομάδα πίσω από το εγχείρημα αυτό είναι το βουλγαρικό στούντιο οπτικών εφέ MP-STUDIO, σε συνεργασία με ένα από τα πιο φημισμένα φεστιβάλ φωτός, το Διεθνές Φεστιβάλ Φώτων.

Η πρόσβαση σε όλα τα έργα θα είναι δωρεάν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που έστειλε στο ΒΤΑ το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλγαρία, το οποίο υποστηρίζει την εκδήλωση μαζί με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία και τον Δήμο της Σόφιας.

Περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι της Σόφιας και προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την πιλοτική διοργάνωση του LUNAR πέρυσι, ενώ 14 καλλιτέχνες από τρεις ηπείρους δημιούργησαν έργα τέχνης που έδωσαν νέα όψη στην πόλη το βράδυ.

Φέτος, οι τέσσερις νύχτες του φεστιβάλ θα προσφέρουν την ευκαιρία στο κοινό να βυθιστεί σε κτίρια, πάρκα και πλατείες που ζωντανεύουν μέσα από την τέχνη. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα αφηγηθούν ιστορίες, θα προκαλέσουν τη φαντασία και θα επιδείξουν τις ατελείωτες δυνατότητες αυτού του είδους τέχνης, τοποθετώντας την πρωτεύουσα ανάμεσα σε μερικές από τις πιο καινοτόμες πόλεις στον κόσμο.

“Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η πιλοτική διοργάνωση του LUNAR το 2022 και τη θερμή υποδοχή του κοινού, είμαστε βέβαιοι ότι το όνειρό μας να μετατρέψουμε το φεστιβάλ σε έναν θεσμό γίνεται πραγματικότητα. Η εμπειρία μας με παρόμοια σχήματα από όλο τον κόσμο δείχνει ότι η εκδήλωση έχει την δυνατότητα να γίνει μια από τις πιο πετυχημένες στην Ευρώπη. Συνεπώς, φέτος, μαζί με τους εταίρους μας, έχουμε προετοιμάσει αξέχαστες εκπλήξεις για όλους τους επισκέπτες, έτσι ώστε να μπορούμε νε προσφέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο σε όλους τους επισκέπτες από τη χώρα και το εξωτερικό”, δήλωσε ο Μαρίν Πέτκοφ, ιδρυτής του MP-STUDIO και του LUNAR, και καλλιτεχνικός διευθυντής του Festival of Lights International Productions GmbH.

Στόχος του φεστιβάλ είναι όχι μόνο να παρουσιάσει εμπνευσμένη τέχνη αλλά και να μεταφέρει σημαντικά μηνύματα στους επισκέπτες του. Ένα από αυτά θα δοθεί με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και θα υπογραμμίσει τη σημασία του ανθρώπινου δυναμικού, χάρη στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία.

Περισσότερες πληροφορίες και όλες οι τελευταίες ειδήσεις για το LUNAR υπάρχουν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: https:// lunarlights.eu/home-en

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr