Πεδίο μάχης έξω από την ΑΣΟΕΕ: Στο φως βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς στην οδό Πατησίων

ΑΣΟΕΕ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ελεύθερος αφέθηκε, με εντολή εισαγγελέα, ο αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι, επειδή πυροβόλησε στον αέρα, κατά τη διάρκεια της έντασης που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κινούνται και οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού. 
Νωρίς το μεσημέρι, περίπου 35 άτομα εξήλθαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Λίγη ώρα αργότερα, όχημα της Άμεσης Δράσης με τρεις αστυνομικούς δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, ρίχνοντας στον αέρα.

Το κινεζικό πρακτορείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση