«Δεν μας νοιάζει»: Η νέα καμπάνια των «Γιατρών του Κόσμου»

MdM

«Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία τους, η καταγωγή τους. Αν βρίσκονται εδώ ή στην άλλη άκρη του κόσμου, δεν μας νοιάζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι η υγεία τους», τονίζουν οι «Γιατροί του Κόσμου» για τη νέα τους καμπάνια.

Συμπληρώνουν επίσης πως: «Η καμπάνια ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ έχει στόχο να επισημάνει στο ευρύ κοινό τις αξίες της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού δίχως διακρίσεις. Με κεντρικό μήνυμα “Αυτό που μας νοιάζει είναι η υγεία τους”, οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν πως η Υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση.

Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας, αποτελεί την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους».

Όπως αναφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου»: «Άστεγος, πρόσφυγας, ΛΟΑΤΚΙ+, σεξεργάτρια, χρήστης ναρκωτικών; ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Η καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου αναδεικνύει τις βασικότερες αξίες τους: αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ – αν βρίσκεσαι εδώ ή εκεί μακριά, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ – αν σου λένε ότι δίνεις άσχημη εικόνα στη πόλη, ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Αυτό που μας νοιάζει είναι η Υγεία σου».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση