Ένα γαλλικό χωριό παγιδευμένο στο παρελθόν ανακηρύχθηκε ένα από τα πιο άμορφα στον κόσμο

Σύμφωνα με το αμερικανικό τουριστικό περιοδικό «Travel and Leisure» ένα χωριό ονόματι Γκόρντ (Gordes) της Γαλλίας, είναι το πιο όμορφο χωριό στον κόσμο και αυτό το στολίδι της Προβηγκίας προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο για τη διαχρονική ομορφιά, τον πολιτιστικό πλούτο και τη γοητεία του. Τώρα την άνοιξη, το Γκόρντ είναι ιδιαίτερα μαγικό λόγω όλων των χρωμάτων και των μυρωδιών της φύσης που αξίζει να ζήσετε.

Η ιστορία του Γκόρντ χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, αλλά κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα το χωριό πήρε τη σημερινή του διαμόρφωση με στενά δρομάκια, καμάρες, γοητευτικά σπίτια και ένα συναρπαστικό μεσαιωνικό κάστρο με θέα στην κοιλάδα. Ευημερεί εδώ και αιώνες χάρη στη γεωργία, ενώ φημίζεται ιδιαίτερα για την παραγωγή κεραμικών, παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ομορφιά αυτού του μυθικού χωριού έγκειται στην αρχιτεκτονική του, με τα προσεγμένα πέτρινα κτίρια που ταιριάζουν απόλυτα στο γύρω τοπίο όπου κυριαρχεί η μαγευτική φύση. Χτισμένο τον 11ο αιώνα, επεκτάθηκε και ανακαινισμένο με τους αιώνες, το Κάστρο Γκόρντ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη για επίσκεψη και σήμερα προσφέρει υπέροχη θέα από τους πύργους και τις επάλξεις του.

Η αγορά στο Γκόρντ είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε που λαμβάνει χώρα κάθε Τρίτη το πρωί στην πλατεία του κάστρου, και αντιπροσωπεύει ένα άλλο σημαντικό σημείο της πολιτιστικής ζωής του χωριού, ανέφερε το Klix.ba. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τοπικά προϊόντα, χειροτεχνήματα και αναμνηστικά από αυτή τη μαγική γαλλική περιοχή. Το Γκόρντ είναι επίσης μια δημοφιλής τοποθεσία για γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών λόγω της αυθεντικής του ατμόσφαιρας.

Πηγή: politika.rs

www.ertnews.gr

Ντάνιελ Στάνκοβιτς
image}

Αφήστε μια απάντηση