Υπόθεση τρομοκρατίας: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί

[360384] ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή, στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 11:30 έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οι δύο πακιστανικής καταγωγής συλληφθέντες για την υπόθεση τρομοκρατίας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς.

Αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ είχαν κάνει απο νωρίς την εμφάνισή τους για να σκανάρουν τον χώρο.

Οι δυο τους για περίπου μία ώρα περίμεναν στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, έξω από το γραφείο του 3ου ανακριτή, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Στους δύο συλληφθέντες έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος

Οι δύο άνδρες έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να φωτογραφίζουν το εστιατόριο – συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο σκόπευαν να πλήξουν.

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες και ο εγκέφαλος που έδινε τις οδηγίες από το Ιράν.

Η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για να διαπιστώσουν πιθανές επαφές με ποινικούς για να προμηθευτούν όπλα, όσο και για τον εάν είχαν στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση