Γ. Οικονόμου: Ζητάμε καθαρή εντολή, ισχυρής ΝΔ – Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη

[360363] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Οι πολίτες ξέρουν τι έγινε από το 2015 ως το 2019 και τι έγινε από το 2019 ως το 2023«, είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση Τύπου, παραθέτοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνητικής τετραετίας ως τώρα σε αντιδιαστολή με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Μειώσαμε ή καταργήσαμε 50 φόρους, ύψους 7 δισεκ. ευρώ. Μειώσαμε ΕΝΦΙΑ, καταργήσαμε εισφορά αλληλυγγύης., τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου επικρίνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «κυριάρχησε η υπερφορολόγηση με επτά πρόσθετους φόρους. Μόλις προχθες, ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθούν φοροαπαλλαγές που έφερε η κυβέρνησή μας και στη θέση τους να επιβάλλουν νέα φορολογική εξόντωση».

«Η Ελλάδα της Μόριας επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο» , είπε τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι κοινωνίες υπέφεραν ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένιπτε τας χείρας αφήνοντας απροστάτευτο προσωπικό του Λιμενικού. Σχετικά με την τροπολογία Παπαδημούλη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «πρόθεση της αντιπολίτευσης είναι να επανέλεθει η χώρα στο μεταναστευτικό στην κατάσταση χάους επί των ημερών τους».

Από το περιθώριο και τη χλεύη βρισκόμαστε στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, είπε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας: «Είμαστε εδώ να αντιπαρατεθούμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, μακριά από τοξκότητα, τον λαϊκισμό και τα ψέματα. Είμαστε εδώ να αναδείξουμε με ποιες πολιτικές μαζί με την ελληνική κοινωνία καταφέραμε , η Ελλάδα να είναι ανθεκτική εν μέσω παγκόσμιων κρίσεων».

Το 2019 η Ελλάδα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη η οποία σήμερα είναι υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου με ταχύτερη αποκλιμάκωση χρέους και ένα σκαλοπάτι πριν από την επενδυτική βαθμίδα με την ανάκτηση να μπορεί να συμβεί το 2023 υπό κυβέρνηση σταθερότητας της ΝΔ , πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ο κ. Οικονόμου συνόψισε: Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώσαμε την ανεργία. Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, σήμερα είναι 20% πάνω, στα 780 ευρώ. Αυξήθηκαν σημαντικά αρκετά κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας. Μέσα σε 4 χρόνια η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται ισχυρότερη, είπε.

 Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αποφάσισε η βουλή και είχε ανακοινώσει σχετικά η κυβέρνηση. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ζήτησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για να γίνει γνωστό αν θα είναι τελικά υποψήφιος ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής. 

Για το δάνεια Ραγκούση ο κ.Οικονόμου είπε ότι υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν και δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να φτιάχνει σπίτι με πισίνα.

-Για την υπόθεση τρομοκρατίας, ο κ.Οικονόμου είπε ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ. 

-Για το σενάριο συνεργασιών μετά τις δεύτερες εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η θέση της ΝΔ είναι πεντακάθαρη. Πηγαίνοντας στις εκλογές αναδεικνύουμε ότι οι εκλογές της 21ης Μαϊου είναι η καθοριστική κάλπη. Ζητάμε καθαρή εντολή, ισχυρής ΝΔ, ώστε να προκύψει κυβέρνηση. 

www.ertnews.gr

Συντακτική Ομάδα ertnews.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση